Genel

FİLİSTİNLİLER TÜRK HALKINI VE TÜRKİYE’Yİ SEVİYOR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Senatosu’na Filistinli Dr. Ahmed Cevad Abadi konuk oldu. Başından geçen olayları anlatan Dr. Abadi, Filistin halkına destek veren Türk halkını ve Türkiye’ye çok sevdiklerini söyledi.

HABER: YELİZ ERDEM

 

HASSASİYETLE TAKİP EDİYORUZ

Kırıkkale Üniversitesi Senatosu bu kez Filistinli Dr. Ahmed Cevad Abadi konuk etti. İsrail’in insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı şekilde çocuk, yaşlı, kadın demeden hastaneler ve ibadethaneler dahil olmak üzere Gazze’ye düzenlediği saldırılar, dünyadaki duyarlı ülkelerde ve kurumlarda olduğu gibi Kırıkkale Üniversitesi Senatosunda da kınanarak bölgedeki gelişmelerin hassasiyetle takip edildiği belirtilmişti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan başkanlığında yapılan toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci ve senato üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Başalan, “Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, şehir dışındaki programları sebebiyle toplantımıza katılamadı. Rektörümüz, değerli konuğumuza ve senato üyelerimize selamlarını iletiyor. Geçen haftadan itibaren Üniversitemizin de gündemine oturan, hem de tüm dünyanın gündemine oturan bir soykırım ile karşı karşıyayız. İnsanlık tarihinde görülmemiş bir şekilde Gazze’ye saldırılar düzenleniyor. Tüm dünya elinden geldiğince kendi tarafına yardım etmeye çalışıyor. Bugün değerli bir misafirimiz var. Filistinli Dr. Ahmed Cevad Abadi, Amerika Birleşik Devletleri’nde dahiliye uzmanı olarak görev yapıyor. Filistin’e ailesini ziyaret etmek üzere eşi ve çocuğuyla birlikte yola çıktığında sorun yoktu ancak yarı yolda bütün kapıların kapandığını anlayınca babasının vekili olarak beni ziyaret etmeyi uygun buldu.  Hem kendini tanıtması hem de Filistinli’de yaşananlarla ilgili olarak belki de fark edemediğimiz hususlarda bizleri bilgilendirmesi için Dr. Ahmed Abadi’yi senatomuza davet ettik” diye konuştu.

 

HEPİMİZ ÖZGÜRCE MESCİDİ AKSA’YA GİDECEĞİZ

Filistin’de yaşananlara sessiz kalmayan ve Filistinlilere desteğini esirgemeyen Türkiye’ye teşekkür eden Ahmet Cevad Abadi, “Ben Filistin asıllı bir Amerikalıyım. Babamın doktora yaptığı ve Prof. Dr. Mehmet Başalan’ın da doktora yaptığı şehirde Stillwater’da, Oklahoma’da doğdum. Orada güzel bir topluluk vardı, orada büyüdük ve babamla Dr. Mehmet arkadaştı, hala da öyledir. Bizim buraya gelişimiz plansızdı. Ürdün’e gitmeyi ve oradan da ailemin şu anda yaşadığı ve son 15 yıldır yaşadığı Batı Şeria’ya geçmeyi planlıyorduk ama maalesef savaş oldu ve planlarımızı değiştirmek zorunda kaldık. Biz de Türkiye’yi ziyaret etmeye karar verdik. Zaten Türkiye’den aktarmalı bir uçuşumuz vardı, bu yüzden uçuşu değiştirmek zorunda kalmadık ama Ürdün’e gitmek yerine burada kaldık. Filistin’de olanlar için ve bu koşullar altında ailemizi ziyaret edemediğimiz için üzgünüz. Yakın zamanda bir oğlumuz oldu ve yaşananlar nedeniyle şu anda ailemizi ziyaret edemiyoruz. Ben Oklahoma’da büyüdüm. Filistin’e geri dönmeden önce ABD’de birkaç eyalete taşındık. Filistin’e gittiğimizde 8. sınıftaydım. İngilizce ilk anadilimdi, biraz Arapça biliyordum, konuşmaya çalışıyordum. Sonra Batı Şeria’da yaşamak biraz zor oldu. Yaklaşık 11 yaşındaydım. O kültüre ve yaşam tarzına alışkın değildim ama uyum sağladık ve Arapça öğrendim. Şimdi Arapçam, İngilizcemden daha iyi elhamdülillah. Liseyi bitirdikten sonra tıp eğitimi için Mısır’a gittim. Tıp eğitimimi orada tamamladım ve şu anda New York’ta iç hastalıkları asistanlığında üçüncü sınıfta okuyorum ve yakında mezun olacağım. Önümüzdeki Temmuz ayında iç hastalıkları doktoru olarak çalışacağım inşallah. Filistin’de neler olduğu hakkında konuşmak istiyorum. Eminim herkes farkındadır ve biliyordur. Olanları görmek çok üzücü ve dünyanın, özellikle de ABD ve diğer ülkelerin tepkisini görmek çok üzücü. Masum insanların ölmesi umurlarında değil gibi görünüyor. Bu bir soykırım. İstanbul’da birkaç gün kaldım. Elhamdülillah Türkiye’deki insanlar Filistinlileri destekliyor. Bunu her yerde görüyorum. Filistinliler olarak bize yardımcı oluyorsunuz ve biz de Türk halkını seviyoruz ve Türkiye’yi seviyoruz. İnşallah yakında Filistin’de her şey daha iyi olacak. Bazen Filistinliler olarak Mescidi Aksa’ya gitmek bizim için zor oluyor, ailem Batı Şeria’da yaşıyor ve bir süredir oradaydım. İzin almadığım sürece karışıklıklar nedeniyle yasal olarak oraya gidemedim. Bu yüzden belki Türkiye’den birinin Tel Aviv havaalanı denilen yere gitmesi daha kolay. Biz maalesef bunu yapamıyoruz. Ama inşallah her şey daha iyi olacak ve hepimiz özgürce Mescidi Aksa’ya gideceğiz inşallah. Teşekkür ederim” dedi. Konuşma sonrasında Ahmet Cevad Abadi’nin Filistin ve tüm şehitler için katılımcılarla birlikte dua etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Ahmet Cevad Abadi’ye Kırıkkale Üniversitesi Senatosu’na konuk olduğu için teşekkür ederek hediye verdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu