Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Hasta neredeyse sağlık ekipleri orada

Kırıkkale’ye geçtiğimiz günlerden yağan yoğun kar yağışı zaman zaman olumsuzlukları beraberinde getirse de çeşitli kurtarma hikayelerini ve güzelliklerini de gözler önüne serdi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’ye geçtiğimiz günlerden yağan yoğun kar yağışı zaman zaman olumsuzlukları beraberinde getirse de çeşitli kurtarma hikayelerini ve güzelliklerini de gözler önüne serdi.

Bu kapsamda 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen iki ayrı ihbarı değerlendiren 112 ekipleri, İl Özel İdaresi ortak çalışması ile Keskin ve Balışeyh ilçelerine bağlı iki köyde mahsur kalmış hastaları kurtararak hastaneye ulaştırdılar.

KAR VE TİPİYE RAĞMEN HAZAL BEBEK HASTANEYE YETİŞTİRİLDİ

112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ilk ihbar Keskin İlçesine bağlı Dağ Solaklısı Köyünden geldi. Ekipler, ailesi tarafından yüksek ateş nedeniyle ambulans talebinde bulunulan 4 aylık Hazal bebeğe, zorda olsa ulaşmayı başardı. Yoğun kar ve tipi nedeniyle yolların kapalı olmasına rağmen İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmaları ile Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri ambulansı ve UMKE aracı sağlık ekipleri ile birlikte olay yerine ulaştı. Olumsuz hava ve zor şartlara rağmen UMKE aracı ile köyün içerisine kadar gidilerek 4 aylık Hazal Sude Doğu bebeğe ulaşıldı. Ekipler ilk müdahalelerinin ardından minik bebeği Keskin Devlet Hastanesi Acil Servisine güvenli bir şekilde ulaştırılarak tedavisinin sağlanmasına vesile oldular.

KAPALI YOLLARI AŞARAK HASTAYA ULAŞTILAR

Aynı günün gece saatlerinde ise bir diğer ihbar ise Balışeyh İlçesine bağlı Aydınşeyh Köyü’nden geldi. 112 Acil Sağlık Hizmetleri ambulansı, astım rahatsızlığı nedeniyle solunum sıkıntısı yaşayan 64 yaşındaki Müzeyyen Özcan’a olumsuz hava şartları ve yolların kapalı olması nedeniyle ilk etapta, köye ulaşamadı. Bunun üzerine 112 Komuta Merkezi tarafından olay yerine UMKE ekibi yönlendirilerek, zorlu olumsuz yol şartlarına rağmen köy içerisine kadar gidilerek hasta Müzeyyen Özcan’a ulaşıldı. Köyde UMKE sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından 64 yaşındaki Müzeyyen Özcan’ın köye 30 dakikalık ulaşım mesafesinde bekleyen Balışeyh 112 ASH İstasyonuna bağlı ambulansa teslim edilerek hastaneye sevki sağlandı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x