Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Hayal kırıklığı yaşayanlar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2014 Yerel Seçimleri’nde AK Parti Mehmet Saygılı ile bir önceki seçimlere göre oyunu artırdı. Yerel Seçimlerin önemli ismi Mahir Yılmaz ise büyük hayal kırıklığı yaşadı.
YILMAZ’IN OYU DÜŞTÜ
2009 Yerel Seçimleri’nde az bir oy farkla kaybeden Mahir Yılmaz bu kez Saadet Partisi’nden aday oldu. Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla devam ettiren ve “Bu kez olacak” söylemini gündeme getiren Yılmaz seçimlerden istediği oyu alamadı. Kırıkkale genelinde neredeyse tüm sandıklardan 3’üncü sıradan çıktı. Yılmaz 2009’daki oy oranını düşürerek seçimleri 3’üncü sırada tamamladı. Bu durum yılmazı destekleyen seçmenlerin hayal kırıklığı yaşamasına neden oldu.
MHP OYUNU ARTIRDI AMA…
AK Parti Mehmet Saygılı ile tarihi bir oy aldı. 2004 ve 2009 Yerel seçimlerindeki oy oranının üzerinde bir sonuçla zafere ulaşan Mehmet Saygılı, Genel Seçimler öncesinde Kırıkkale’deki AK Parti seçmeninin yüzünü güldürdü. 2009 Yerel Seçimlerine İhsan Kayalak ile giren MHP beklediği oy oranına ulaşamamış ve seçimleri 3’üncü sırada tamamlamıştı. 2014 Yerel Seçimleri’nde ise Mustafa Pekdoğan’la beklediği oy oranına ulaşamadı ancak seçimleri 2’nci sırada tamamladı.
İKİ EROĞLU 4 BİN DEMEDİ
Seçimlerin en büyük hayal kırıklığını ise Cumhuriyet Halk Partisi ile Demokrat Parti yaşadı. Cumhuriyet Halk Partisi tarihinin en az oyunu alarak büyük hayal kırıklığı yaşattı. Seçim öncesi sürecin en dikkat çekici isimlerinden olan Demokrat Parti Adayı Gazi Eroğlu da sandıktan beklediği sonuçları alamadı. Eroğlu, bin oyun altında kalarak seçimleri tamamladı.

Başa dön tuşu