Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Jandarmadan tombala operasyonu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipleri Yahşihan’a bağlı Hacıbalı Köyü sınırları içerisinde bulunan bir düğün salonuna operasyon yaptı. Operasyonda çevre il ve ilçelerden otobüsle getirildiği iddia edilen 102 kişi tombala diye tabir edilen kumar oynarken suçüstü yakalandı.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada “İl Jandarma Komutanlığımızca, Yahşihan ilçesi Hacıbalı Köyündeki bir düğün salonunda kumar oynanacağının  öğrenilmesi üzerine düzenlenen operasyonda, organizatörler tarafından çevre il ve ilçelerden (Ankara, Çorum, Çankırı) otobüslerle getirilen toplam 102 kişi, tombala diye tabir edilen kumar oynarken suçüstü yapılarak yakalanmıştır. İşletme sahipleri K.A, M.B ve A.Ö gözaltına alınarak haklarında TCK 228.maddesi gereğince “ Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlamak “ suçundan adli işlem başlatılmış ve ayrıca işyerinin kapatılması için tahkikata başlanılmıştır.

PARE CEZASI UYGULANDI

Açıklamanın devamında “Kumar oynayan toplam (102) kişiye ise 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre idari işlem yapılarak kanun gereği toplam 32.640 TL idari para cezası uygulanmıştır. Kumar oynamak için gelen şahısların UYAP üzerinden adli sicillerinin incelenmesinde tombala oynamak için gelen bir kadının arandığı, bir şahsın yoklama kaçağı olduğu, yabancı uyruklu bir şahsın ise ‘ kaçak göçmen ‘ olduğu tespit edilmiş olup kimlik ibraz edemeyen iki şahıs hakkında da idari yaptırım uygulanmıştır. Ayrıca kumar oynanan işletmede yapılan aramada ( 1 ) adet ruhsatsız av tüfeği ile bu tüfeğe ait fişekler ele geçirilmiştir. Kumar oynamak amacıyla kullanılan tombala makinaları ve çok sayıda tombala malzemesine el konulmuştur” ifadelerine yer verildi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x