Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Köşe Yazıları

Jöleli TOY yazar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Jöleli TOY yazar - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriStar Gazetesinde anlamsız, güya gizemli, kendisinin dahi açıklayamadığı, uydurma ve çakma, bir o kadar da yapay köşe yazıları yazan aynı zamanda (V)tepede danışmanlık yapan jöleli 28 Aralık 2015 tarihli köşe yazısında;

 

“………….medyanın bir bölümü ‘organik terör ürünlerini’ normalleştirme, kamuoyuna kabul ettirme ve aklama peşinde. Bu onlara yurt dışındaki ana hissedarları tarafından verilen bir görev.

 

Bu noktada biraz da espri katalım, ben bu arkadaşlara “TOY” diyorum yani ‘terörün organik yavruları’.

Yazı böyle devam ediyor.

Bu zat, Türkler de TOY’un ne kadar önemli bir gelenek olduğunu bilmiyor, bilse böyle işkembeden atmaz.

 

TOY çok önemli bir Türk Gelenek ve Göreneği olup, toplumsal ve örgütsel içerikli büyük ziyafet, şölen. Türk dillerinin hemen tümünde ‘toy’ kelimesi vardır ve bu anlamı taşır.

 

Eski Türk metinlerinde ‘toy’ sözcüğü belirli bir çadır topluluğu, büyük topluluk ve toplantı anlamında da kullanılır. Toy hükümdarın bulunduğu yer, onun otağı anlamını taşır yani çadırlar topluluğunun bir otorite ile bütünleştiği yer anlamına gelir.

 

Hülasa ‘toy’ çok önemli tarihsel bir Türk Geleneği.

 

Hal böyleyken sabun köpüğü kıvamında yazılar yazan Jöle’liye birisi TOY’un Türklerde önemini anlatmalı.Bu adamın bir yerinden uydurduğu terörle eşleştirdiği ‘terörün organik yavruları’ betimlemesinin kısaltması bu olamaz.

 

Toy çarpsın seni emi, toy cahil !

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu