Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Katillerin peşini bırakmayacağız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, Gezi Parkı olaylarında polisin attığı gaz bombası kapsülü ile yaralanan ve yaşam savaşını kaybeden Berkin Elvan’ı andı ve “Katillerin peşini asla bırakmayacağız” dedi.

Katillerin peşini bırakmayacağız - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Berkin Elvan
‘HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN’
Şahin yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz bombasıyla başından vurulması sonucu komaya giren ve 269 gündür yaşam mücadelesi veren, 15. yaşına yoğun bakımda giren Berkin Elvan bu sabah saatlerinde aramızdan ayrıldı. Ailesi ve tüm yakınlarının, Berkin’i evladı, kardeşi olarak gören herkesin, hepimizin başı sağ olsun. 16 Haziran 2013’te Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almak için dışarı çıktığı sırada, polisin attığı gaz bombası fişeğinin başına isabet etmesiyle ağır yaralanan Berkin Elvan tam da adına yakışır bir mücadele örneği sergiledi. Ülkenin her yanından yükselen “Uyan Berkin” çığlığına 269 gün süren yaşam mücadelesi ile cevap vermeye çalışan küçük bedeni bu yorgunluğa daha fazla dayanamadı.
‘…ÖNEMLİ DERSLER VERİR’
Berkin’i bugün, ülkenin üzerine bir karabasan gibi çöken faşizan düzene karşı milyonların ayağa kalktığı Gezi Direnişinde kaybettiğimiz   Ali İsmail Korkmaz’ın, Ethem Sarısülük’ün, Abdullah Cömert’in, Mehmet Ayvalıtaş’ın, Ahmet Atakan’ın, Hasan Ferit Gedik’in, Medeni Yıldırım’ın yanına uğurluyoruz.  Bazı insanlar vardır bir asır yaşasalar da artlarında kendilerini anacak hiçbir şey bırakmadan hayata veda eder. Ama bazıları vardır ki yaşadıkları kısa süre sonrasında aramızdan ayrılırken bile hepimize önemli dersler verir.
‘…BENİM UYANMAM YETMEZ’
Aramızdan ayrılan Berkin Elvan 269 gün boyunca hepimize  “Sadece benim uyanmam yetmez. Bu ülkedeki adaletsizlikten, hukuksuzluktan beslenen  faşizan sisteme karşı halkın, hepimizin uyanması gerekir” mesajını vermiştir. Berkin’in 269 günlük yaşam mücadelesi ile verdiği bu mesajın gereğini yerine getirmek boynumuzun borcudur. Gezi direnişinde yaşanan katliamlar karşısında “Polisimiz demokrasi testinden başarıyla geçmiştir. Adeta bir kahramanlık destanı yazmıştır” ifadesini kullananları unutmayacak, katiller ve arkasındaki güçler hak ettiği cezayı alıncaya, Gezi Direnişinde kaybettiğimiz çocuklarımızın uğruna canlarını verdikleri eşit, özgür, demokratik bir ülke ve dünyayı kuruncaya kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. KESK, Eğitim Sen olarak, 15 yaşındaki oğlunu ekmek almaya gönderirken atılan gaz bombası ile yaralanıp 269 gün sonra cansız bedenini teslim alan Elvan ailesinin acısını paylaşıyor, katillerinin ve arkasındaki siyasi güçler hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağımızın bilinmesini istiyoruz”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
5 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
hasan
hasan
19 Mart 2014 11:39

yüksel şahin keltoş git sen terörüsiti savunacağına televizyonda çocuğun birine tecavüz edip öldürmüş şerefsizin birisi onun için kampanya toplada astıralım tecavüz eden gavatı

hüseyin
hüseyin
12 Mart 2014 16:39

Yüksel Şahin ölünün üzerinden siyaset yapmayınn polisimize taş atan gebersin acımam biridi gardaşım sa

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu