Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKırıkkaleManşet

‘Kayıt dışı ekonomiyi önlemeliyiz’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkinay, giderek artan gelir ihtiyacının karşılanmasının, etkin bir vergi politikasının gerçekleşmesi ile mümkün olacağını bildirdi.
ADALETLİ VERGİ DAĞILIMI
Erkina, Vergi Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Vergi Haftası’nın amacının kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulup geliştirilmesi ve Vergi İdaresi-Mükellef ilişkilerinin daha sağlam temellere oturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla katlandığını belirtti. Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması, gelirin ve vergi yükünün adaletli dağılımını engelleyen kamu gelir gider dengesini bozan kayıt dışı faaliyet şekli yapıyı ve ekonomik durumu kötü yönde etkilediğini ifade eden Erkinay, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:
‘KÜLTÜR VE BİLİNÇ ARTTIKÇA…’
“Mali belgeler alınmadan yapılan alış verişler, kayıt dışı ekonomiyi yaratmaktadır. Üretim ve yatırımın teşvik edilmesi, kaynakların verimli kullanılması, ihracat ve istihdamın artırılmasına özen gösterilmesi ve adil bir gelir dağılımının sağlanması için gerekle gayret ve çabaların gösterilmesi gerekir. Topluma vatanseverlik ve ekonomik seferberliğin benimsetilmesi gerekmektedir. Bireylerin vergi kültürü ve bilinci arttıkça vergi ödeme gayreti ve buna bağlı olarak vergi gelirleri de artacaktır. Vergi bilincinin istenilen seviyeye yükseltilebilmesi için göz ardı edilmemesi gereken diğer bir husus eğitimdir. Toplumun bireylerine öncelikle aileden başlayan okulda devam eden basın ve diğer iletişim araçları ile görsel kurumlarca desteklenecek bir eğitim verilmesi için vergi bilincinin tesisi yönünde çalışmaktayız”
‘MÜKELLEF İŞİMİZİN CAN DAMARIDIR’
Erkinay, Kırıkkale’de vergi gelirlerini artırmak amacıyla, vergi kayıp ve kaçağını asgari düzeye indirmeye çalıştıklarını bildirdi. Erkinay, şunları kaydetti; “Mükellef, işimizin can damarıdır. Asla unutmayalım ki, mükellef olmazsa işimizde olmaz. Görevimizin yine vatandaşa hizmet için olduğunun şuurunda olarak, anlayışlı ve nezaket kurallarına uygun davranış içerisinde hareket etmek amacımızdır. Görevimizi yasal prensip ve mevzuata uygun, sorun oluşturmadan, gecikmeye meydan vermeden hizmet vereceğimizden emin olunmasını belirtmek isterim. Ancak mükellef ve vatandaşlardan da memurların görevlerini yaparken anlayışlı ve hoşgörü ile karşılamalarını diliyoruz. Ülke çapında tüm şirket, kurum, tüccar, esnaf, mükellef ve halka daha çok kazanç sağlamalarını, daha iyi ve Mutlu bir ülke olmamız için çalışan tüm vatandaşlara sağlıklı ve başarı dolu bir yıl diliyorum”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu