Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKültür SanatManşet

Kırıkkale müziğe doyacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de Şubat ayında 1, Mart ayında 2 konser düzenlenecek. 20 Şubat’ta Ezginin Günlüğü, 1 Mart’ta Grup Yorum ve 12 Mart’ta Resul Dindar Kırıkkale’ye gelecek.  
EZGİNİN GÜNLÜĞÜ KONSERİ
Konserlerin ilki Yenişehir Mahallesi Yurt-Kur Caddesi üzerine yeni açılacak olan Acapulco Cafe’de düzenlenecek. 20 Şubat 2014 günü saat 20.00’da düzenlenecek organizasyonda Ezginin Günlüğü üniversite öğrencileri ve Kırıkkalelilerle bir araya gelecek. 1982 yılında İstanbul’da kurulan Ezginin Günlüğü Grubu, Türkiye’de onlarca şehirde konserler verdi ve Almanya, Hollanda, İsveç, Belçika, İngiltere, Kıbrıs gibi değişik ülkelerde de birçok konser gerçekleştirdi.  2010 yılına ‘Eski Arkadaş’ isimli 16. Albümle giren grubun şu anki kadrosu: Eylem Atmaca, Murat Kurt, Cafer İşleyen, Nadir Göktürk, Erkan Gürer ve Cem Gezginti’den oluşuyor.
GRUP YORUM KONSERİ
İkinci Konser Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi tarafından organize edilecek. 1 Mart Cumartesi günü saat 19.30’da Makro Sinema Salonu’nda gerçekleşecek konser Kırıkkale’de bir ilke imza atacak. 1987’den başlayarak günümüze kadar 21 albüm çıkaran, Türkiye’de ve Avrupa’da her yıl konser veren grup Kırıkkale’ye ilk kez gelecek. Müzik tarzları ve besteleri halkı ve emekçiyi odak alan, bu nedenle büyük beğeni toplayan Grup Yorum’un konseri hakkında önümüzdeki günlerde Eğitim Sen tarafından açıklama yapılacak.
RESUL DİNDAR KONSERİ
Son konser 12 Mart Çarşamba günü düzenlenecek. Saat 20.00’da Yenişehir Kapalı Halı Saha’da düzenlenecek konserle Kırıkkaleliler Karadeniz’in yetiştirdiği son zamanların en güçlü sesi Resul Dindar’la buluşacak. 24 Ocak 1982’de Artvin’in Hopa ilçesinde doğmuş olan Resul Dindar, büyük çoğunluğu memleketinde geçmiş olan yaşamının etkileri ve öngörüleri neticesinde Karadeniz müziğinin doğasında yetiştirdi kendisini.  Dört yıl süreyle şarkılarını, beslendiği topraklarda icra eden Resul Dindar 2005 yılının Eylül ayında İstanbul’a çevirdi rotasını.
KARMATE İLE TANINDI
“So Bulurt” adında arkadaşlarıyla kurduğu grupta Karadeniz müziğinin haykırışı ile iz sürmüş aslî ritmine ulaşana dek. Ve 2 yıllık bir müzik yolculuğunun ardından “So Bulurt” grubuna nokta koyma kararı almış grup arkadaşları ile. Akabinde 2008 yılının Temmuz ayında müzisyen arkadaşlarıyla “KARMATE” grubunun kuruculuğunu üstlendi. Karmate’nin solisti, değirmenin temel taşlarından olan Resul Dindar; yüreğini türkülere kılavuz ederek devirmiş 28 yılını. Karmate ile başladığı 4,5 yıl süren yolculuğunda “Nani” ve “Nayino” adlarıyla iki albümde grubun solisti ve kurucu üyelerinden biri olma vasfıyla yer alan Dindar, 2012 yılının Ağustos ayında Karmate grubundan ayrılmış ve yolculuğunu kendi müzik sularında sürdürme kararı aldı.
 
 

Başa dön tuşu