Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Kırım Sürgününün 79. Yıl Dönümü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Kırım Türkleri Derneğin Kırım sürgününün 79. yıl dönümü dolayısı ile sürgünde hayatını kaybedenler için mevlidi şerif programı düzenledi.

HABER: YELİZ ERDEM

Kırıkkale Kırım Türkleri Derneği tarafından anma etkinliği düzenlendi.

Çarşı Cami’nde ikindi namazına müteakiben düzenlenen Mevlid-i Şerif programında Hatmi Şerif 15 Adet, Tevhid 73 Bin Adet, İhlas-ı şerif 13600 Adet, Salavat-ı şerif 13500 Adet, SübhaneAllah 13800 Adet, Ayetelkürsi 200 Adet, Hz. İbrahim duası 30 Adet ve Sureler 28 Adet için toplu dua yapıldı.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Uğur Yaşar Uygun açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi;

“18 Mayıs 1944 Kırım sürgününün 79. yıl dönümü dolayısı ile sürgünde hayatını kaybeden soydaşlarımız ve güzel ülkemizin güvenliği ve bekası için şehit düşmüş tüm aziz şehitlerimiz için Kırıkkale Kırım Türkleri Derneğimiz olarak bu sene sekizincisini düzenlediğimiz Geleneksel Mevlid-i Şerif proğramına Hayırseverler Kuran-ı kerim hatmederek, Yasini şerif, Salâvat-ı Şerif, ihlas-ı şerif, tevhid, sureler okuyarak katkı sağladılar” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu