Genel

KIZILAY’DAN FİLİSTİN’E YARDIM KAMPANYASI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Kızılay’ı Kırıkkale İl Başkanlığı Hüseyin Kahya Parkında Filistin için yardım kampanyası başlattı. Stant açılışına STK başkanları, gazeteciler, basın mensupları, Kırıkkale halkı ve Kızılay gönüllülerinden oluşan beş yüze yakın kişiyle yoğun katılım gerçekleşti. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla yardım çalışması başlattı. Kızılay Kırıkkale İl Başkanı Mustafa İşler yapmış olduğu açıklamada hedeflerinin hiç olmazsa bir milyon lira kadar bağış toplayıp Kızılay’ın Filistin için açmış olduğu hesaba aktarıp tamamen Filistin halkı için kullanılacağını ifade etti.

HABER: YAKUP ÖZCAN

 

ZULME KARŞI SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR

9 Ekim’den beri devam eden İsrail-Hamas çatışması sonucunda İsrail’in Gazze’yi gece gündüz bombardıman altında tutup, sivil yerleşim yerlerini yirmi bine yakın konutu tahrip etmesi, birçok camileri, okulları yıkması ve en son el-Ehli hastanesini bombalayıp yaralılardan, çocuklardan, kadınlardan oluşan bine yakın insanı öldürmesi ciddi manada tüm Türkiye’de infial uyandırdı. Bu infial sadece Türkiye’de değil Kırıkkale’de de çok ciddi tepkilere sebep oldu. Kırıkkale İl Başkanı Mustafa İşler yardım kampanyasıyla ilgili stant açılışında şunları söyledi “Karınca misali biz bu yangını söndüremesek de hiç olmazsa bir damla su taşır en azından safımız belli olur, belki bir gözyaşını dindirmeye bir sargı bezi bir ilaç alınmasına vesile olabiliriz düşüncesiyle bu yardım kampanyasını başlattık. Şu an Filistin’de insanlık katlediliyor. Filistin’de İslam katlediliyor. Filistin’de camiler ve insanlık yıkılıyor yerle bir ediliyor ve tüm dünya şu an bunu seyretmiyor hatta alkışlıyor. Allah biz Müslümanlara inşallah feraset, izan, yakın, inanç, şuur, bilinç versin. Ben değil biz demeyi, ben değil İslam demeyi, ben değil vatan demeyi, ben değil insan demeyi Allah bize nasip eylesin inşallah. Tabi ki haksızlığa, zulme karşı susan dilsiz şeytan gibidir. Allah bizi dilsiz şeytan olmaktan, bu zulme seyirci kalmaktan muhafaza eylesin.  Ama seyirci kalıyor hiçbir şey yapamıyoruz. Hatta ağlayamıyoruz, gözyaşlarımız akmıyor, vicdanımız kurumuş kalbimiz yeterli sızlamıyor. Hatta ağlıyormuş gibi, üzülüyormuş gibi yapıyoruz ama aslında hiç birimizin keyfi bozulmuyor. Acaba İslam alemi, insanlık alemi neyi bekliyor? Acaba İsrail’in, Amerika’nın kendi ülkelerini bombalamalarını mı bekliyor bilemiyoruz.”

 

YARDIMLAR BİR HAFTA BOYUNCA SÜRECEK

Bizler karınca kararınca bir küçük nefes, bir küçük destek, belki bir damla gözyaşı olabilir miyiz düşüncesiyle Filistin için Türk Kızılay Genel Merkezinin düzenlemiş olduğu Filistin’e yardım kampanyasına buradan destek vermek istiyoruz. Filistin Kızılay’ı Mısır üzerinden sadece beş saatlik bir yardım girişi yapabildiler. Türkiye’den üç uçak yaklaşık yirmi beş ton gıda, hijyen ve sağlık malzemeleri gönderildi ama bunlar hâla ulaştırılamıyor. Rabbim inşallah hepimize uyanmayı, kendimize gelmeyi nasip etsin. Dünya için ahiretimizi feda etmekten bizleri kurtarsın. Menfaat için davasını satanlardan, dünya için inancını satanlardan eylemesin.  Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde fani dünyada bıraktığın eserlere kıymet verme sözü üzerine Rabbim bize ahirette bizi kurtaracak eserler yapmayı nasip etsin. Rabbim bizi gösterişten, riyadan, hodfüruşluktan, menfaatperestlikten muhafaza eylesin.  Allah İslam alemine daha büyük musibetler gelmeden uyanmayı, kardeşlik şuurunu kazanmayı nasip etsin.  Üzülecek, ağlayacak, konuşacak çok dertler var ama şunu çok iyi biliyoruz ki halimiz lafazanlıktan öte gitmiyor. Rabbim inşallah fikrini icraata dökenlerden olmayı nasip etsin. Hepinizden ricam Filistin için, İslam için, insanlık için, tüm dünyada zulüm gören mazlumlar için dua edelim. İnşallah burada toplanan paraları Kızılay genel merkezine ulaştıracağız onlar da Mısır üzerinden sağlık malzemeleri, hijyen malzemeleri ve gıda kolileri şeklinde ulaştıracaklar. Allah hepinizden razı olsun katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum” dedi. Açılışa katılan programcılar Kızılay’ın çalışmasını tebrik ettiler. Programın açılışı Kızılay Kırıkkale İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Küçüktiryaki’nin duasıyla son buldu. Filistin’e yardım kampanyası bir hafta boyunca Hüseyin Kahya Parkı altında her gün saat 10. 00 ile 18. 30 arasında devam edecek.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu