Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Kredi Kefalet kooperatifi esnafın kredi limitleri artırdı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

S.S. Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Cebeci, Korona virüsü salgını nedeniyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkarların kooperatifler kefaletiyle kullanmış oldukları kredilere ödeme kolaylığı getirmek amacıyla yeni kararlar alındığı müjdesini verdi. Mart, Nisan ve Haziran ayı ödemelerinin ötelendiğine vurgu yapan Başkan Cebeci, “Kooperatifimizin 200 Bin TL olan şahıs limitine, 25 Bin TL limit ilave edilmiştir” diye konuştu.

FAİZSİZ OLARAK ÖTELENECEK

Korona virüsü salgını nedeniyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkarlarımızın kooperatifler kefaletiyle kullanmış oldukları kredilere ödeme kolaylığı getirmek amacıyla   Hazine ve Maliye Bakanlığının açıklamış olduğu tedbirler kapsamındaki karar  Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararla ilgili detaylı bilgiler veren S.S. Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Cebeci, “Bu karara göre; yaşanan salgın nedeniyle işleri ve/veya işletmesi zarar görenlerin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz kefaletiyle veya doğrudan  T. Halk Bankasından   31 Mart 2020 ve öncesi tarihlerde kullandıkları kredilerin I Nisan – 30 Haziran 2020 tarihleri arasında vadesi dolacak olan taksitleri üç ay süreyle faizsiz olarak ertelenecek ve bu doğrultuda kalan tüm taksitleri de üç ay süreyle ötelenecektir. Ayrıca, bu karar kapsamında kredisi ertelenen esnaf ve sanatkarlardan, erteleme dönemi boyunca çalışan sayısını azaltmayacağına dair taahhütname alınacaktır” ifadesini kullandı.

ŞAHIS LİMİTİNE 25 BİN TL İLAVE EDİLDİ

Öte yandan, bugüne kadar faiz destekli kredilerden yararlanmamış olan esnaf ve sanatkarlara T. Halk Bankasınca doğrudan kullandırılacağı duyurulan 25 Bin TL limitli, 36 aya kadar vadeli kredi, alınan yeni bir kararla, kooperatiflerimiz kefaletiyle de kullandırılabilecek. Başkan Cebeçi “Kooperatifimizin 200 Bin TL olan şahıs  limitine,  25 Bin TL limit ilave edilmiştir.  Bundan dolayı 200 Bin TL limitin dışında  25 Bin TL lik  krediyi isteyen tüm ortaklarımıza 36 Ay vadeli olarak  kullandıracağız. 200 Bin TL Limit dahilinde kredi kullanmak isteyen ortaklarımıza da  Limit boşluğu kadar krediyi  60 ay vade ile kullandıracağız. Kredi faizi ve kesinti olarak ,  kullandırmış olduğumuz işletme veya yatırım kredileriyle aynı kesintiler yapılarak kullandırılacaktır” sözlerine yer verdi.

LİMİT BOŞLUKLARINA EK KREDİ İMKANI

Çebeci “İçinde bulunduğumuz durumun ülkemiz ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletmek amacıyla, ticaret yapan kesimin ve aynı zamanda esnaf ve sanatkarlarımızın desteklenmesi ve korunması için devletimizce bir çok alanda tedbirler alınmaya devam etmektedir. Bu kapsamda yukarıda da belirttiğimiz üzere T. Halk Bankasınca da bazı düzenlemeler yapılmakta ve uygulanmaktadır. Bu süreçte Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri olarak bizler de esnaf ve sanatkarımızı korumak ve desteklemek adına bazı adımlar atmak durumundayız. Bu nedenle, ortaklarımızın kooperatif kredilerindeki limit boşluklarını ek kredi olarak talepleri doğrultusunda kullandıracağız. Bu  vesile ile Dünyada yaşanan korona virüs pandemisinin Ülkemizde, Esnaf ve Sanatkarımızda  büyük  zararlar açmadan bir an önce kurtulmasını Allah’ tan niyaz eder,   ailenize sağlık , sıhhat, işlerinizde bol kazançlar dilerim” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x