Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Teknoloji

KÜ’ye TGB’da üçüncülük ödülü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Sanayi Bakanlığı tarafından düzenlenen 7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni’nde, En İyi Gelişme Gösteren TGB 3.’lük ödülü aldı.

ÖDÜLÜ VARANK VERDİ

Teknoloji geliştirme bölgeleri ile Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde yürütülen projelerin sonunda ortaya konan yeni teknoloji ve çıktıların kamuoyuyla paylaşılması ve başarılı merkezlere ödül verilmesi amacıyla 7’nci Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni yapıldı. Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Sanayi Bakanlığı tarafından düzenlenen 7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni’nde, En İyi Gelişme Gösteren TGB 3.’lük ödülü aldı. Törene Kırıkkale Üniversitesini temsilen katılan Rektör Yardımcısı ve Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Başalan ile Başkan Vekili Prof. Dr. Saadet Atsü, ödülü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı.

GÜÇLÜ BİR EKOSİSTEM

ATO Congresium’da düzenlenen törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “Artık küresel rekabette ayakta kalabilmek, bu yarışın daimi oyuncusu olabilmek için teknolojinin tüketicisi değil, üreticisi olmak gerekiyor. Teknolojiyi üretmek içinse, iyi işleyen bir Ar-Ge ve yenilik ekosistemi şart. İşte biz de hükümet olarak bu ihtiyaca cevap vermek üzere kolları sıvadık. 17 sene boyunca, bilime ve teknolojiye yaptığımız altyapı yatırımları sonucunda güçlü bir ekosistem inşa ettik. 200’ü aşkın üniversite, bin 500’ün üzerinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezi, 84 Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve 112 bin araştırmacı bu ekosistemin temel aktörleri. Bu aktörler aynı zamanda, Milli Teknoloji Hamlemizin de vazgeçilmez paydaşları. Paydaşlarımızın verimliliğini daha da artırmak adına; fikirden ürüne, üründen pazara tüm süreçleri iyi kurgulanmış desteklerimizle teşvik ediyoruz. Bilimsel bilgiyi, ticarileştirilebilir yüksek katma değerli ürün ve teknolojilere dönüştürmek adına farklı mekanizmalara sahibiz.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x