Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Spor

MKE Kırıkkalespor 53 Yaşında

MKE Kırıkkalespor Başkanı Mustafa Demirel, Kırıkkale’nin en köklü kulübü olan MKE Kırıkkalespor’un kuruluşunun 53. Yılını kutladı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ZİRVEYE YÜRÜDÜ
1967’de kurulan ve aldığı başarılar ile Türk Futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran MKE Kırıkkalespor’un 53. Kuruluş yıl dönümü MKE Kırıkkalespor Başkanı Mustafa Demirel tarafından kutlandı. Demirel yazılı Basın açılmasında “ 1930’lu yıllarda futbol faaliyetleri başlayan ilimiz, Türk Futbol tarihine adını MKE Kırıkkalespor ile yazdırmayı başarmıştır. 1967-1968 sezonunda amatör ligde aldığı başarılar üzerine 3. Lige alınan ve profesyonel olarak tarih yazmaya başlayan Kırıkkalespor, aynı sezon Kırıkkale Gücü ile birleşerek MKE Kırıkkalespor adını almış, Türkiye’nin ilk 3 renkli takımı olmuş ve Fikret Karabudak Stadını mabedi haline getirmiştir. Fabrikalar arası müsabakalar ile başlayan futbol akımı, Anakara Amatör Kümede amatör takımlarımızın mücadele etmesi ile devam etmiş ve 1967 yılı itibarı ile de 3. Ligden başlayarak zirveye yürümüştür.” İfadelerini kullandı.

TEK BİLEK, TEK YÜREK
Demirel açıklamalarının devamında “Kuruluşundan sonra aldığı birçok başarı ile ilklerin ve enlerin takımı olmayı başarmış olan MKE Kırıkkalespor, Kırıkkale’nin tanıtımında ve temsilinde de çok önemli vazifelerini yerine getirmiştir. Kırıkkale halkının tek bilek, tek yürek olma noktasında da en büyük birleştirici gücü haline gelen MKE Kırıkkalespor, bu birliktelikten aldığı güçle sportif başarıları ardı ardına almış Kırıkkale’nin en büyük gurur kaynağı olmuştur. Süper Lige çıkan ilk ilçe takımı olma başarısını gösteren MKE Kırıkkalespor, kenti tam bir spor kenti haline getirmiştir. Taraftarı ile büyük bir güç haline gelen MKE Kırıkkalespor deplasmanı bütün rakiplerimizin korkulu rüyası haline gelmiştir”

NİCE 53. SEZONLAR DİLİYORUM
Demirel “Tarihi böylesine kutlu başarılar ile dolu olan ve Kırıkkale’nin en büyük birleştirici gücü haline gelen MKE Kırıkkalespor zamanla yönetimsel hatalar, ekonomik sorunlar nedeni ile bir biri ardına kümeye düşerek günümüzde 1. Amatör Kümede mücadele etmektedir. Maddi imkansızlıklar ve geçmişten gelen yüklü borçlar nedeni ile belini bir türlü doğrulamayan MKE Kırıkkalespor, bütün darbelere rağmen ayakta durmaya çalışmakta ve kentin en büyük gururu olarak sportif faaliyetlerine devam etmektedir. İlimizi futbol kültürü ile tanıştıran, ülkenin en dev takımları ile rekabete giren ve aldığı başarılar ile Kırıkkale’de doğan herkesin takımı olma özelliği taşıyan MKE Kırıkkalespor bu sezon itibarı ile 53. Sezonunu geçirecek. Bu şanlı tarihin onurunu bize yaşatan şanlı armamız önünde saygı ile eğiliyor, tarihi başarıları yeniden yaşayacağı günlerin hasreti ile nice 53. Sezonlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x