Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

Sağlık hizmetinin vazgeçilmez unsuru

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, ‘14 Mayıs Eczacılık Günü’ dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Uzun, eczacıların sağlık hizmetlerindeki vazgeçilmez unsurlar arasında yer aldıklarını söyledi.

 

‘14 Mayıs Eczacılık Günü’ dolayısıyla İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun açıklamalarda bulundu. Uzun, “Eczacılık, insanlığın hastalıklarla verdiği mücadelede, tedavi sürecinin en önemli aktörlerinden biri olarak varlığını ve işlevselliğini korumuş mesleklerden birisidir. Eczacılar, dün olduğu gibi bugün de sağlık sistemimizde ki vazgeçilmezliğini sürdürmektedir” ifadesinde bulundu.

 

İYİLEŞTİRMELER YAPILIYOR

“Bakanlığımızın eczacılarımızı, sağlık hizmetinin sunulmasında en önemli paydaşlarından görerek eczacılarımızın sorunlarının çözülüp çalışma koşullarının iyileştirilmesi, mesleki yeterliliklerinin ve sundukları hizmetlerin kalitesinin artırılması, sağlık sistemimiz ve toplum içinde hak ettikleri saygıyı ve itibarı görmelerinin sağlanması adına sürekli iyileştirmeler yapmaktadır. Bakanlığımızın programlarında yer alan ve halk sağlığı açısından çok önemsediğimiz “akılcı ilaç kullanımı” bilinçlendirme çalışmalarında en önemli paydaşımız eczacılarımızdır”

 

TIBBİ DANIŞMANLIK HİZMETİ

“Bir anlamda hastalara tıbbi danışmanlık yapan eczacılarımızın, bu büyük sorumluluğun farkında ve bilincinde olduklarına inanıyorum. 14 Mayıs’ı eczacılığın anlam ve öneminin hatırlanmasına, mesleğe ömür, emek ve gönül vermiş, çok değerli hizmet ve gayretleriyle seviye ve değer kazandırmış, katkı sağlamış eczacılarımızın anılmasına bir vesile saymaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşımızın sağlık sorunlarına büyük bir duyarlılıkla yardımcı olmak için çalışan eczacılarımızın ‘Eczacılık Günü’nü kutluyor, Sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x