Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Silah OSB yatırımcısını bekliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de yaklaşık 500 dönümlük alan üzerine kurulacak Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) imar planları tamamlanarak 60 sanayi parseli Sanayi Bakanlığı’nca onaylandı.
Silah OSB yatırımcısını bekliyor - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriREHBER HAZIRLANDI
Türkiye’nin 1920’li yıllardan bu yana savunma ve sivil savunma ihtiyaçlarına yönelik her çeşit silah, mühimmat, patlayıcı madde ve makina imalatı yapan Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKEK) faaliyet gösterdiği Kırıkkale’ye kurulacak ilk Silah İhtisas OSB’sinin imar planları tamamlanarak, 60 sanayi parseli Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylandı. OSB’nin firmalara ne tür avantajlar sağlayacağını ve yararlanma koşullarını göstermek için de OSB Yatırım Rehberi hazırlandı.
‘PARSELLER BİRLEŞTİRİLEBİLİR’
Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası, Kırıkkale Belediyesi, MKEK ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı önderliğinde MKEK tarafından Milli Emlak’a devredilen 500 dönümlük alanda kurulacak Silah İhtisas OSB’ye ilişkin bilgi veren Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu, 18 firmadan ön talep aldıklarını, yer tahsisisin ardından firmaların 2 yıl içinde fabrikasını kurarak faaliyete geçmek zorunda olduklarını söyledi. OSB’de 3000 ve 5000 metrekarelik parseller ayrılmasına karşın, firmaların büyüklüğüne ve kapalı alan talebine göre parsellerin birleştirilebileceğini ifade eden Ahmet Şerbetçioğlu, bu şekilde 60 sanayi parselinin 30’a düşebileceğini söyledi.
 
OSB’NİN FİRMALARA SAĞLAYACAĞI AVANTAJLAR
Şerbetçioğlu, OSB’nin yatırım rehberini hazırlayarak firmalara sağlanacak avantajları ve teşvikten faydalanma koşulları hakkında bilgi verdiklerini söyledi. Şerbetçioğlu sağlanacak avantajları şöyle sıraladı: “Sanayi bölgesinde savunma sanayiinde kümelenme ve lobi oluşturacak güçlü yapı, savunma sanayiine yönelik güvenlik sertifikaları almaya uygun üretim alanı, lojistik destekler, ihracat olanakları, çift kullanımlı tesislerle hem askeri hem de sivil üretim alanlarında esnek dönüşümlü ve dengeli bir üretim ortamı, özel sektör ve kamu kurum ve kuruluşları temsilcileriyle (MKEK, Roketsan, Aselsan, Tusaş, Havelsan, TÜBİTAK, SAGE, OSSA vb) işbirliği ortamı, Türk savunma sistemi ihtiyaçlarının azami ölçüde yurtiçinden sağlanması politikaları ve yan sanayi geliştirme programları yatırımcı firmalarımıza sağlanacak avantajların başında geliyor.”
YATIRIMCI FİRMALAR, 5.BÖLGE TEŞVİKLERİNDEN YARARLANACAK
Şerbetçioğlu, Kırıkkale’de savunma yan sanayinin oluşumu için büyük potansiyel yaratan MKEK’in 2014 yılı hedefinin 1000’in üzerinde alt yükleniciyle yerli katkı oranını yüzde 70 seviyesine çıkarmak ve bu kapsamda dışarıya yaptırdığı işleri buradaki firmalara ürettirmek olduğunu söyledi. Şerbetçioğlu, burada yatırım yapacak yatırımcıların 5. Bölge teşviklerinden yararlanacağını, ayrıca KDV ve Gümrük Vergisi istisnaları olacağını ve sağlanacak istihdamın da 1000-1500 arasında olmasını öngördüklerini bildirdi.
YATIRIMCILARA SUNULAN DEVLET DESTEKLERİ
5. Bölge tevşikleri uygulanacak. Bedelsiz arsa tahsisi, diğer teşvik ve muafiyetler, Savunma Sanayi Müşteşarlığı Ar-Ge destekleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın SANTEZ  ve teknogirişim destekleri, TÜBİTAK destekleri, Ahiler Kalkınma Ajansı, mali destekleri, İŞKUR, SGK VE KOSGEB destekleri.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu