Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSiyaset

“Şimdi mi sahip çıkacaksın?”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili A. Adayı Av. Abdullah Pekgöz, “1 Bakan, 2 milletvekili, 1 belediye başkanı ve iktidar gücüne sahipken şehre sahip çıkamamışsın, şimdi mi çıkacaksın?” diyerek iktidarı eleştirdi. 
 
“TÜPRAŞ’A YAN SANAYİ…”
Gazetemizi ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Sırrı Zengin ile görüşen ve Gazetemiz Haber Müdürü Fatih Gençer’e özel açıklamalarda bulunan Av. Pekgöz, ilk olarak Tüpraş’ın yan sanayi ile canlandırılması konusuna değindi. Av. Pekgöz, “Tüpraş bir yan sanayi ile canlandırılmalı. Buraya Kırıkkaleli sermayesiyle değişik kollarda fabrikalar açılmalı” dedi.
 
“BUNU BAŞARACAĞIZ”
İşte Pekgöz’ün açıklamalarından satır başları; “Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) fabrikalarının yüzde 90’ı burada ama Genel Müdürlük Ankara’da. Bu Kırıkkale için büyük kayıptır. Genel Müdürlüğün Kırıkkale’ye gelmesi için çaba harcayacağız. Bu imkansız değil ve bunu başarabileceğimize inanıyorum”
 
“TUZ RAFİNERİSİ NE OLDU?”
“Delice’deki Tuz rezervi değerlendirilmeli. AKP Milletvekilleri o bölgede bir Tuz Rafinerisi kurulacağını yıllar öncesinden duyurdu ama hiçbir gelişme kaydedilmedi. Girişimlerin yapıldığı duyuruldu ama resmi bir adımın atılmadığı da ortadadır”
 
“MPT KONUSUNDA YALAN SÖYLÜYORLAR”
“Milli Piyade Tüfeği geçtiğimiz ay gündemi olağanca işgal etti. Kim ne derse desin MPT’yi sadece MKE üretmeyecek. İlk etapta MKE işçileri ve özel firma ortak üretim yapacak. Daha sonra üretimin MKE’nin elinden peyderpeyi alınacağı gerçeği var. Kısacası MPT MKE’nin elinden gitti”
 
“POLİS OKULU GİDİYOR”
“Yakında Polis Meslek Yüksek Okulu’da gidecek. Yeni bir yasa ile okulları kapatıyorlar. Son sınıfların mezun olunması bekleniyor. Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu’nu da kaybediyor”
 
“YEŞİL VADİ NE OLDU?”
“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i getirip şov yaptılar. Yeşil Vadi Projesi dediler, asrın projesi olarak nitelendirdiler. Mayıs dediler, olmadı Ocak dediler, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi karar aldı dediler, Kırıkkale’de Belediyeler ortak karar çıkaracak en çok 6 ayda kazma vurulacak dediler. 2 yıl geçti, ne oldu o proje? Kimse o proje hakkında birşey görebiliyor mu? İnsanları böyle kandırıyorlar”
 
“GÜÇ VARKEN SAHİP ÇIKMAMADILAR”
“3 milletvekili çıkarmışsın, biri bakan! Belediye senden, iktidar senden… Kırıkkale’ye doğru dürüst bir çivi çakmamışsın.  Beşir Atalay’ı Kırıkkale’den milletvekili çıkarıp, bakan yapmışsın ve siyasi güç olarak en üst seviyede bir güç elde etmişsin. O dönemde de doğru dürüst bir yatırımın yok! Diyelim ki milletvekili çıkardın, hatta 3-0 yaptın, Kırıkkale’ye nasıl yatırım yapacaksın. Kürsülere çıkıp, iktidar gücünü kullanacağız diyorlar. 12 yıldır nerede nasıl kullandın? Zırhlı Tugay AKP zamanında gitti”
 
“KÜLTÜRE SAHİP ÇIKMADILAR”
“Kırıkkale’nin kültürüne sahip çıkmamışsın! Abdalları yalnız ve biçare bırakmışsın. Eğer ki partim uygun görür, halk destek verir ve Allah nasip ederse, milletvekili olursak, abdallarımıza sahip çıkacağız. Onlar bizim kültürümüzün son temsilcileri. Zaten şehrimizde doğru dürüst bir sosyal-kültürel faaliyet hareketlilik yok. Gençlerimiz, insanlarımız boş boş geziyor ve akşam hava kararınca şehirde hayat bitiyor. Biz bunu tam tersine çevirmek istiyoruz”
 
“SPORA BÜYÜK DESTEKLER VERECEĞİZ”
“Şehrimizde Kırıkkalespor gibi bir gerçek var.  Biz spora ve sporcuya ne gerekiyorsa yapacağız. Diğer illerde müthiş destekler veriliyor. Yapılan küçücük desteklerle amatör kümeden, profesyonel kümeye ve daha üst liglere temsilci gönderemezsiniz. Biz bunun için de mücadele edeceğiz. Çünkü toplumu kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın en önemli anahtarı budur”
 
“ATALAY ESERİ İLE ÖVÜNSÜN”
Son olarak Ege Üniversitesi’nde pkk yandaşları tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen Av. Pekgöz, “Bu çözülümcü Beşir Atalay’ın eseridir. Atalay eseri ile övünsün” dedi.
 
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu