Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Sosyal hizmet çalışanlarında ek protokol sevinci

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Öz Sağlık İş Sendikası Kırıkkale İl Başkanı Murat Erduran bir süredir sosyal hizmet çalışanlarının merakla beklediği ek protokol imzalandığının müjdesini verdi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

İl Başkanı Murat Erduran konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Sendikamız Öz Sağlık-İş’in asgari ücrete gelen zamdan hemen sonra  kamuoyu ve tarafların gündemine taşıdığı  Ek Protokol talebimiz emsal teşkil etti ve HAK-İŞ ile  TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların ek protokol gerektiren tüm işyerleri adına eş zamanlı olarak imzalandı. Yaklaşık  400 bin işçiyi ilgilendiren Ek Protokollere ilişkin imzalar bugün  TÜHİS  ile HAK İŞ ve TÜRK İŞ tarafından ayrı ayrı atıldı. Protokollere ilişkin açıklamaların önümüzdeki hafta yapılması kararlaştırıldı. Sosyal hizmet emekçilerinin faydalanacağı EK Protokol, Sendikamız ile  TÜHİS arasında önümüzdeki hafta ayrıca imza altına alınacak.

Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert’in  Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve  Sayın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile yaptığı görüşmeler ve ısrarlı takiplerimiz sonucu  imzalanan  Ek Protokol ile sosyal hizmet emekçilerinin aylık yevmiyeleri 4 ay geri çekilerek 1 Temmuz itibariyle 725 TL oldu. Bu manada  Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Genel Başkanımız Devlet Sert ve  Aile Bakanımız Sayın Derya Yanık arasında son bir haftada  5  ayrı kez gerçekleşen görüşmeler sonucu imza  altına alınan Ek Protokol konusunda  Bakanımız Sayın Derya Yanık’ın işçiden yana göstermiş olduğu olumlu tavır ile arka  arkaya vermiş olduğu müjdeler, sosyal hizmet işçilerimizi son derece mutlu kılmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık’a ayrıca  teşekkür ediyoruz. Ek Protokol tüm sosyal hizmet işçilerimize hayırlı olsun” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu