Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Talebimiz Kazanıma Dönüştü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz deprem bölgesinde çalışan kamu görevlilerine tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesi taleplerinin kazanıma dönüştüğünü açıkladı.

HABER: YAKUP ÖZCAN  

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

”Memur-Sen olarak, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden sonra defalarca gündeme getirdiğimiz ‘deprem bölgesinde çalışan kamu görevlilerine tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesi’ talebi karşılık buldu. Cumhurbaşkanlığı’na yazılı başvuruda bulunmuş, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Bilal Şentürk’ü ziyaret ederek konuyu görüşmüş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdinde de talebin takipçisi olmuştuk.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 1 Mayıs’ta yapılan Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulu’nda, depremden etkilenen bölgelerde çalışan kamu görevlilerinin taleplerini “Afet bölgesinde kamu görevlilerimiz var. Elazığ ve Malatya depreminde bir tazminat uygulaması yapıldı, bu çok kıymetliydi. Bu sebeple ‘Asrın felaketi’ olarak adlandırılan bu büyük afette de görev yapan kamu görevlisi arkadaşlarımıza tazminat verilmesi gerektiğini buradan ifade ediyorum.

Israrlı çabalarımız sonuç verdi ve talebimiz kazanıma dönüştü. 12.05.2023 tarihli ve 32188 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile deprem bölgesindeki kamu görevlilerine 6/2/2023 tarihinden itibaren 6 ay süreyle aylık 2.059,99 TL tazminat ve 972 TL fazla çalışma ücreti olmak üzere toplamda 3.031,99 TL ödeme yapılacak.Buna göre Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Gaziantep ve Şanlıurfa illeri ile Adana ilinin Çukurova, Seyhan, Kozan, Yüreğir ilçeleri; Diyarbakır ilinin Bağlar, Bismil, Çermik, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçeleri; Elazığ ilinin Merkez, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu ilçelerinde sürekli görevle fiilen çalışmakta olan 657 sayılı Kanuna tabi personel, TSK personeli, akademik personel, sürekli veya geçici işçi olarak çalışan personel, 399 sayılı KHK kapsamında sözleşmeli olarak çalışan personel ile ilgili mevzuatı uyarınca istihdam edilen diğer personele, deprem tarihinden (06.02.2023) tarihinden itibaren 6 ay süreyle 2.059,99.-TL tutarında tazminat ödenecektir.

Bu tazminat, bu bölgelerde sürekli fiilen görev yapmamakta iken depremle ilgili bir görevin ifası nedeniyle adı geçen il ve ilçelerde geçici olarak görevlendirilen personele de ödenecektir. Yine bahse konu il ve ilçelerde depremler nedeniyle fiilen fazla çalışma yaptırılan personele de deprem tarihinden (06.02.2023) itibaren geçerli olmak üzere ayda 90 saati geçmemek üzere bütçe kanunun da belirlenen fazla çalışma ücretinin 2 katı tutarında (5,40 x 2 = 10,80.-TL) saat başı fazla çalışma ücreti ödenecektir. Bu suretle deprem bölgesinde sürekli görevle fiilen çalışan veya geçici olarak görevlendirilen kamu çalışanları aylık 3032 TL tutarında tazminat ve fazla çalışma ücreti almış olacaklardır.

2023/5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında depremler sebebiyle OHAL ilan edilen bölgelerde çalışan kamu görevlileri idari izinli ve bu çerçevede istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş sayıldıkları için, deprem sonrasında idari izinli sayılarak fiilen görev yapamayanlar ile esnek çalışma usullerine göre çalışanlar da tazminat ve yapmışlarsa fazla çalışma ücretinden yararlanacaklardır. Öte yandan, AFAD tarafından Adana, Diyarbakır ve Elazığ illerinin tamamı ile Sivas ilinin Gürün ilçesi “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edilmiş olmasına rağmen bahse konu yerlerin Karar kapsamına alınmaması eksikliktir, bu eksikliğin giderilmesi gerekmektedir” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu