Genel

Taşeron Lafını Bu Ülkeden Kaldırmak Lazım

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRASAŞ (TÜVASAŞ) Fabrikası Eğitim Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

TÜRASAŞ fabrikasında sendika üyesi işçiler ile bir araya gelen Genel Başkan Ergün ATALAY, imzalanan 2023 Kamu Toplu İş Sözleşmesi ile çalışma hayatının sorunları üzerine açıklamalar yaparak gündemi değerlendirdi.

Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili olan TOGG’un halkın beğenisine sunulmasının ardından ATALAY, TÜRASAŞ’ta yapılan ilk milli trenin TOGG ve TCG’nin gölgesinde kaldığını ifade etti.  Genel Başkan Atalay, “Ben çalışanlara emekçi diye bakarım. Memurmuş emekçiymiş ayırt etmem, refahta birleşelim. Bu fabrikada ilk defa milli bir tren yaptı ama TOGG’un ve TCG Anadolu’nun gölgesinde kaldı. Pazartesi akşamı Sayın ERDOĞAN ile bir araya geldik. TÜRK-İŞ tarihinde ilk defa ne istediysek onu aldık.  Üst ücret için de yüzde 45 + yüzde 15 refah payı talep ettik, onun da 45’ini aldık. Sözleşme öncesi 11 bin lira brüt alan arkadaşımız bu sözleşme ile 21 bin 750 lira brüt alacak, yani yüzde 107’ye yakın zam var. Talep ettiğimizin tamamını aldık. Yüzde 45 aldık, sosyal haklara baktığınız zaman ortalama 2-2.5 puan iyileştirme var. Güzel bir sözleşme oldu. Bizim de içimize sindi.” açıklamalarına bulundu.

“TAŞERON LAFINI BU ÜLKEDEN KALDIRMAK LAZIM”

Genel Başkan Ergün ATALAY, taşeron işçi kelimesinin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti. Atalay, “2023 yılında taşeron lafını bu ülkeden kaldırmak gerekiyor. Başta KİT’lerdeki taşeron işçiler olmak üzere, tüm taşeron işçilere kadro istiyoruz. Enflasyonun ve hayat pahalılığın arttığı koşullarda taşeron çalıştırmanın önüne geçilmiyor. Ne taşeronu? Herkes aynı işi yapıyor ama arada ücretlerde yüzde 70’lik fark var. Şu an 2 gündemimiz var. Biri vergiyi sabitlemek diğeri taşeronu ortadan kaldırmak. Başımızda vergi diye bir bela var. Asgari ücretten vergiyi düşük aldın, güzel ama bu yetmiyor. Bu alanda bulunanlar ocak ayında aldığını aralık ayında almıyor. Aldığımız ücretlerdeki vergiyi sabitlemek gerekiyor.” dedi.

Çeşitli terör örgütlerinin uzun yıllardır Türkiye için bir tehdit olduğunu vurgulayan Atalay, “Ben teröre karşı arama mesafe koymaya devam ederim. PKK, FETÖ bu ülkenin düşmanı. Bu ülkede herkese eşit muamele yapmak lazım. Sağcı da benim solcu da benim.” dedi.

SADECE YÜZDE 14’LÜK BİR KISIM ÖRGÜTLÜ

Türkiye’de sendikalı işçi oranının yüzde 14 civarında olduğuna dikkati çeken Atalay, düşük olan bu oranın Türkiye’ye ve Türk çalışma hayatına yakışmadığını dile getirdi.

Birçok işverenin sendikal örgütlenmeye karşı olduğunu ifade eden Genel Başkan Ergün Atalay, “Kafanı kaldırdığın zaman değişik ortamlarda bedel ödüyorsun. Birçokişveren ‘Sendikaya ne gerek var?’ diyor. Bu yaklaşım doğru değil. Bu kimseye bir şey kazandırmıyor.” diye konuştu.

ATALAY, “ŞİDDET DİLİNİ BIRAKMAK LAZIM”

14 Mayıs seçimlerinden sonra herkesin birbirinin yüzüne bakacağını söyleyen Atalay, “Şiddet dilinden, nefret dilinden vazgeçmemiz lazım. 15 Mayıs’ta yine yan yana geleceğiz. Hepimiz doğruya doğru yanlışa yanlış demek zorundayız. Dış ülkeler benim seçimime karışmasın. Seçimi bu ülkenin vatandaşları yapacak. Kötülerle aramıza mesafe koymazsak bizi birbirimize düşürürler.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı ile TÜRK-İŞ Sakarya İl Temsilcisi Cemal Yaman’da eşlik etti.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu