Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Ülkücü Ocakları’ndan birleştiren iftar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, 24 Haziran Erken Genel Seçimlere sayılı günler kala MKE Düğün Salonu’nda birlik ve beraberlik iftarı verdi.

OY VERECEĞİMİZ PARTİ KESİNLİKLE MHP OLMALIDIR

Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Erdal Baloğlu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Gençtürk, Milletvekili Adayları; Halil Öztürk, Murat Abalı, Dr. Ömer Dedebali, parti ve ocak yöneticileri, partinin kanaat önderleri ve parti mensupları katıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu iftar yemeğinde birlik ve beraberlik görüntüleri sergilendi. Siyasi konuşmaların ön plana çıktığı iftar yemeğinde İl Başkanı Erdal Baloğlu, oy verirken dikkat edilecek hususlar konusunda bilgilendirme yaptı. Baloğlu: “Öncelikle 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Oy kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar var. İttifak halinde seçime ilk kez giriyoruz. Birinci oyu cumhurbaşkanı seçimi için kullanacağız. Cumhur ittifakının adayı milletçi hareket partisi mensuplarınca desteklenecek, oyumuzu ona kullanacağız. İkincisi ise milletvekili seçimi. İttifaklar halinde seçime girenler var. Bizim öncülüğümüz Milliyetçi Hareket Partisi amblemi altındaki adaylarımıza evet mührünü basarak mecliste güçlü kılmanız. Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir unsur; diğer ittifaka mensup partilere oy verecek arkadaşlar olabilir. Lakin mevcut seçim sistemi içinde hasbelkader partimize yada herhangi bir yöneticiye kırgınlığından dolayı partimize değil de başka bir partiye oy verirken farkında olmadan siyasi çizginiz hiçbir zaman yan yana gelmeyecek bir partiden milletvekili seçimi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Oy vereceğimiz parti kesinlikle MHP olmalıdır.”

KAYGIMIZ TÜRK DEVLETİNİN VE TÜRK MİLLETİNİN İSTİKBALİDİR

Milliyetçi Hareket Partisi vekil adaylarını diğer parti adaylarından bir farkın olduğunu ifade eden Milletvekili Adayı Halil Öztürk, “Hepinizin bildiği üzere 24 Haziran’da çok önemli olduğuna inandığımız bir seçim gerçekleştireceğiz. Bu seçim Ankara merkezi siyaseti kendisine temel alan, yerli ve milli olduğuna inandığımız siyasi partilerle, bir üst akıl tarafından organize edilen esasında fikir babasının Amerika, Fransa, İsrail, İngiltere ve Almanya olan buradaki işbirlikçiler arasında geçecek bir seçim. Bu seçimde Türk Milliyetçileri ve ülkücüler diğer taraftan da milletin şerefli mensupları ya yerli ve milli ittifaka oy verip Milliyetçi Hareket Partisi’ni mecliste güçlü kılacaklar yada Türkiye’nin dününe dair bir endişe taşımamış, bugün yada yarına dair hiçbir kaygısı olmayan tümüyle bireysel hak ve menfaati uğruna siyaset yapan partiler ve kişilere oy verecekler.  Bizde Türk milliyetçileri ve ülkücüler olarak bir şeye inanıyoruz. Bizim hiç hiçbirimiz ikbal kaygısında olmadı. Her birimizin kavgası ve kaygısı Türk devletinin ve Türk milletinin istikbalidir.”

KIRIKKALE’NİN TÜMÜNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Öztürk: “Bizlerin çatısı Milliyetçi Hareket Partisi. Bu çatı altında olan herkese kapımızı ve gönlümüzü sonsuza kadar açacağız. Bu bir ülkücü duruştur, bu bir haysiyetli bir duruştur. Kırıkkale sahipsiz bırakılmış. Bizim Kırıkkale ile ilgili bir sözümüz var; biz Allah nasip ederde üç aday olarak mecliste temsil ettiğimiz vakit, hem Kırıkkale’ye hem de Kırıkkaleliye ömrümüz gücümüz yettikçe hizmet edeceğiz. Bunun sözünü bütün Kırıkkale’ye veriyoruz. Az gelişmişlik Kırıkkale’nin kaderi değildir. Kırıkkale daha çok gelişecek. Bizler Kırıkkale’de bir grubun yada belli bir zümrenin vekili olmayacağız. Bizler oy veren yada vermeyen herkesin vekili olacağız. Kırıkkale’nin tümüne sahip çıkacağız.”

 

Türk milletinin gönlünün vekili olmaya talip olduklarını söyleyen Milletvekili Adayı Murat Abalı ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Hepinizin malumu 15 Temmuz sürecinden önce ve sonra… Milliyetçi Hareket Partisi devletinin ve milletinin her zaman yanında olmuştur. Hassas zamanlarda ülkesinin ve milletinin yanında olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin biz vekil adayları burada bu kürsüden sizlere seslenmekten ve sizlerin vebalini taşımaktan dolayı onur ve gurur duyuyoruz. Bizim diğer siyasi partilerin adaylarından farkımız var. Biz Milliyetçi Hareket Partisi’nin vekil adayları olarak Kırıkkale’de 3-0 yapacağımıza eminiz. Ancak olur ya; kazanamaya da biliriz bu yarıştır. Alnımızda yazılan zaten belli, biz gayretimizi gösteriyoruz. Ama şunu biliyoruz; bizim diğer partilerin vekil adaylarından farkımız; bir ülkücü hareketin mensubu olarak yaptığımız emeğin ve fedakarlığın boşa gitmeyecek olmasıdır. Çünkü bizim öncelikli amacımız vekil olmak değil bu davanın gelmişini ve geçmişini temsil etmektir. Biz ülkücü camianın ve Türkiye’nin gönlünde vekil olmak için adayız. “

VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN

‘Ülkü Ocakları Türk Milletinin 57. Alayıdır’ diyen Milletvekili Adayı Dr. Ömer Dedebali: “Bizler Başbuğ’un evlatlarıyız. Dolayısıyla biz büyük bir aileyiz. Aile içinde protokol olmaz. O yüzden bütün yöneticilerimiz ve adaylarımız sizlerin içinde değişik masalara oturdu bugün. Ülkü Ocakları Türk Milletinin 57. Alayıdır.  Bunu hepimiz biliyoruz. Bu 57. Alaya onlarca yıl sonra bir görev düştü. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde en büyük görev 57. Alaya düşüyor. İftar saati gelmeden masaları dolaşırken özellikle herkesin gözüne baktım. Ve şunu gördüm ki 7 yaşından 70 yaşına kadar bütün ülküdaşlarım hala ülkücü gençlik, hala gözlerinde o ışık saçılıyor. Bu beni çok memnun etti. İlkokul çağlarımdan 34 yaşıma kadar varlığım Türk varlığına armağan olsun.”dedi.

İNŞALLAH ARKADAŞLARIMIZA NASİP OLUR

Milliyetçi Hareket Partisi 25. Dönem milletvekili Seyit Ahmet Göçer de kısa bir konuşma yaparak 24 Haziran’daki seçimlerin önemine dikkat çekti. Göçer, “Ülkemizde Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin isteği üzerine bir erken seçim kararı alınmıştır. Bizler Sayın Genel Başkanımızın vermiş olduğu talimatlar üzerine partimizi en iyi şekilde temsil ederek inşallah mecliste güçlü bir çoğunlukla ülkemizin faydasına ve güvenliğine yönelik çalışmalar yapmak değerli arkadaşlarımıza nasip olur.”dedi. Konuşmaların ardından eğitimini tamamlayarak mezun olan genç ülkücülere hediyeleri verildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x