Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Tarım

Üreten Mutlaka Desteğini Alacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bakan Kirişci, “Şimdi bir yeni sistem getiriyoruz. Diyoruz ki; ‘ey üretici kardeşim senin üretmiş olduğun alanların koordinatlarının belirlenmiş olması bizim desteklemelerimiz için yeter de artar.’ Her üreten mutlaka desteğini alacak.” dedi.
Bakan Kirişci: Yeni bir sistem getiriyoruz, her üreten mutlaka desteğini alacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarım desteklemelerinde yeni bir modele geçildiğini, her üretenin mutlaka desteğini alacağını belirtti.

Bakan Kirişci, Türkiye’de planlı üretime yönelik yapılan değişikliklerin TBMM’den geçtiğini ifade ederek, gelişigüzel değil planlı bir üretim için çalıştıklarını belirtti.

Başarılı çalışmaları sayesinde tarım sektörünü hiç olmadığı kadar gündeme getireceklerini vurgulayan Kirişci, şöyle devam etti:

“Planlı üretim, devamında bunu tahkim edecek olan sözleşmeli üretim bu kanunun olmazsa olmazıdır değerli kardeşlerim. Şimdi bir yeni sistem getiriyoruz. Diyoruz ki; ‘ey üretici kardeşim senin üretmiş olduğun alanların koordinatlarının belirlenmiş olması bizim desteklemelerimiz için yeter de artar.’ Her üreten mutlaka desteğini alacak.”

Sütün önemine vurgu

Bakan Kirişci, Türkiye’nin tarımıyla sadece 85 milyonu değil 30 milyar dolarlık ihracatıyla dünyayı da doyurduğunu belirterek, “85 milyonu değil, aynı zamanda 52 milyon turisti de doyuran bir Türkiye var. Benim çocukluk yıllarımda anamızın hazırlayıp sofraya koyduklarıyla bugünkü sofra menüsü bir değil. Artık öyle meyveler tüketir olduk ki o meyvelere de ad bulmakta güçlük çekiyoruz. Dolayısıyla bu, bu ülkenin zenginliğidir, bu ülkenin refah seviyesinin yükselmesidir.” dedi.

Sütün kendileri için “olmazsa olmaz” niteliği taşıdığını ifade eden Kirişci, süte özel ihtimam göstermek gerektiğini söyledi.

Bakan Kirişci, sütte en ufak bir bozulma veya hijyenle ilgili bir problemin olmaması gerektiğini vurgulayarak, “Bu noktada eğitim çok çok önemlidir. Bu sütün de en üst düzeyde alınabilmesi için yem rasyonu da çok önemlidir. Bu iki konu bu projede birleştirilmiş ve proje başarıyla yürütülmüş, siz değerli kardeşlerimizin her birine bu proje vesilesiyle sütte hijyen ve yemde rasyon hazırlama işlemleri öğretilmiştir. Bakanlık olarak bir mottomuz var, bir sloganımız var, ‘sen üret yeter’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÜRETEN MUTLAKA DESTEĞİNİ ALACAK - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ÜRETEN MUTLAKA DESTEĞİNİ ALACAK – Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu