Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Tarım

Merakla beklenen destek başvurusu başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Bostancı, 2023 yılı Besi desteği başvurularının başladığını bildirdi.

HABER: YELİZ ERDEM

HAYVAN BAŞINA 2 BİN LİRA

Kırıkkale’de besicilikle uğraşan hayvan yetiştiricilerinin merakla beklediği destek başvuru sürecinin başladığı bildirildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kırıkkale Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Bostancı, 2023 yılı Besi desteği başvurularının başladığını söyledi. Diğer taraftan Koç ve teke alım desteği, küçükbaş hayvan ıslahının sağlanması, verimliliğin ve sürü kalitesinin artırılması amacıyla 2023’te hayvan başına 2 bin lira olarak uygulanacak. Buzağı desteği, 2022’de kriterleri sağlaması durumunda 900 TL/başa kadar verilirken, 2023 yılı için yüzde 133 artışla 2 bin 100 TL başa çıkartıldığı öğrenildi. Kırıkkale’de besicilikle uğraşan yetiştiricilere çağrıda bulunan ve İstenen belgeleri sıralayan Bostancı “ Dilekçe, Kesim ücreti faturası, alındı makbuzu kesilecek hayvan veya karkasının alım satımına ilişkin satış belgesinin asli veya asli-dip koçanı il-ilçe müdürlüğü tarafından görülerek onaylanmış suretleri. TURKVET’ten alınmış il-ilçe Müdürlüğü onaylı kesim raporu, Döner Sermaye Makbuzu (İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden) belgeleri temin edilmelidir. Ayrıca, e-Fatura (Düzenleyenin onayladığı çıktısı ve xml formatında, silinemez CD veya DVD’ye kayıt) edilerek birlikte teslimi. Biryetiştirici en fazla 200 bas (200 dahil) sığırı için destekten yararlandığı unutulmamalıdır” şeklinde ifade etti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu