Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Yeni kriz kapıda

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Oda başkanı Eroğlu il yöneticilerine ve milletvekillerine seslendi;

COVID-19’la mücadele kapsamında alınan tedbirlerden en fazla etkilenen sektörlerden bir tanesi de lokantacı ve pastacılar sektörü oldu. Sektörde işyerlerinin yüzde 70’inin kapandığına dikkat çeken Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu, ödenemeyen kira, elektrik, su, doğalgaz faturalarının yeni bir kriz ortaya çıkartabileceğine işaret etti.

 

İŞLETMELER BİR BİR KAPANDI

Kırıkkale’de yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) tedbirlerinin en fazla etkilediği sektörlerden bir tanesi de Lokantacılar ve Pastacılar sektörü oldu. Alınan tedbirler sonrası kafelerin, kebapçıların, çiğköftecilerin, fastfoodcuların, lokantaların bir bir kapanmak zorunda kaldığına işaret eden Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu sorunların kısa zamanda artacağına dikkat çekti. İşyerleri çalışmasa da kira, elektrik, su, doğalgaz faturalarının ödenmesi gerektiğini belirten Oda Başkanı Eroğlu, kısa zaman sonra işletmeci ile dükkan sahibinin karşı karşıya gelmemesi için şimdiden önleminin alınması yönünde adım atılması gerektiğini vurguladı.

 

TBMM’DE GÜNDEME GETİRİLSİN

Son bir haftada çoğu esnafın ve diğer meslek kuruluşlarının kapalı olması nedeniyle lokantacı ve pastacı esnafının iş yapamaması dolayısıyla işyerlerini kapatmak zorunda kaldığını belirten Oda Başkanı Eroğlu “Esnaflarımızın işyerini kapatma sebebi, salgın hastalık dolayısıyla halkın eve kapanması, bize bağlı kafeler kebapçılar, çiğ köfteciler fastfoodcuların kapanması bizleri zor durumda bırakmıştır. Çok esnafımızın işyeri kapalı, açık olan esnaflarda paket usulü çalışıyor, günlük kendi evine götürecek ekmek kadar iş yapmakta, böyle çalışan esnafımızın seviyesi de ancak yüzde 10 seviyesindedir. Bu durum işletmeci ve dükkan sahibi açısından da sıkıntı. Çünkü kira bedeli elektrik ve diğer ödemeler yapılamamakta. Bu da ilerde dükkan sahibi ile işletme sahibini yüz yüze getirecektir. İşyeri sahibi ile işletme sahibini yüz yüze getirmemek için devletimizden Valiliğimizden bölge Milletvekillerimizin mecliste bunu gündeme getirmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

 

ESNAFIMIZIN YÜZDE 70’İ KAPALI

Başkan Eroğlu “Bu konu sadece Kırıkkale esnafın sorunu değil tüm Türkiye esnafının sorunudur. Mağdur olan esnaflarımızı da düşünmekteyiz. Çünkü işletme olmazsa kazanç olmaz. Biz personeli ve çalışanı da düşünmekteyiz kimse mağdur olmamalı. Devletimizin kolu uzundur, tabi ki ülke bizim ülkemizi de düşüneceğiz, mağdur olan esnafımızın da düşünülmesini isteriz. Şehrimizde esnafımızın yüzde 70’i kapalı durumda. Bunun için sayın Valimizin İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bunu gündeme taşımasını talep ediyoruz. Kırıkkale sevdalısı sayın valimiz ve gecesini gündüzüne katan Belediye Başkanımıza esnafın mağduriyetin görülmesini ve sesinin duyulmasını istiyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Allah tüm dünyayı ve ülkemizi korusun” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x