Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

6 Camide 9 kişi itikâfa girdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Peygamber efendimizin önemli ibadetleri arasında yer alan itikâf’a, Kırıkkale’de 6 camide gerçekleşti. İtikafa 9 kişinin girdiğini belirten İl Müftüsü Bekir Gerek, İtikâfa girilebilecek camilerin müftülük resmi web sitesinde yayınlandığını, itikâfa giren ve kendisini Rahman’ın evleri olan camilerde Allah’a misafir olanları kutladı.

 

MİSAFİR OLANLARI KUTLADI

İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazan Ayı ile birlikte itikâfa giren kişi sayısı hakkında açıklamalarda bulundu. Kırıkkale genelinde 6 camide toplamda 9 kişinin itikâfa girdiğini dile getiren Gerek, “Kırıkkale’de yapılan çalışmalar sonucunda Peygamber Efendimizden bize öğretilen önemli ibadetlerden bir tanesinin daha yoğun bir şekilde yerine getirilmeye başlandı” dedi. İtikâfa müracaatların cami görevlileri vasıtasıyla yapıldığını dile getiren Gerek, müracaatların devam ettiğini dile getirdi.  İtikâfa girilebilecek camilerin müftülük resmi web sitesinde yayınlandığını ifade eden Gerek, itikâfa giren ve kendisini Rahman’ın evleri olan camilerde Allah’a misafir olanları kutladı.

 

SÜNNET-İ MÜEKKEDE

Gerek konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “İtikâf, alıkoymak, hapsetmek, bir yerde kalmak anlamına gelir. İtikâf, niyet ederek ibadet amacıyla belli bir süre mescitte kalmak demektir. Ramazanın son on gününde itikâf, kifaye olarak sünnet-i müekkede’dir. Cemaatten biri itikâfa girince bu görev diğerlerinden düşmüş olur.”

 

TEMİZ ELBİSE, GÜZEL KOKU

İtikâfın şartları; İtikâfın sahih olmasının şartları vardır. Bu şartlar şunlardır. Niyet etmek, oruçlu olmak, itikâfı 5 vakit cemaatle namaz kılınan camide yapmak. Kadının itikâfı ise camide değil, evinde namaz kıldığı odada yapması. Kadının ay hali ve lohusa halinde olmamasıdır. İtikâfın Adabı;  itikâfın adaplarını ise şunlardır; itikâf esnasında boş şeyler konuşmamak, Kur’an, Hadis-i Şerif, peygamberimizin hayatına ait kitaplar okumak. Temiz elbise giymek ve güzel koku sürünmek.”

 

İTİKÂFI BOZAN VE BOZMAYAN ŞEYLER

“İtikâfa giren kimse camide yer, içer, uyur ve lazım olan şeyleri camide alır. Bunlar için dışarı çıkarsa itikâfı bozulur.  Tuvalete gitmek, abdest almak ve gerekli ise gusül yapmak gibi tabi ihtiyaçlar için camiden dışarı çıkar. Cenaze namazı için dışarı çıkamaz. Kendisine ve malına bir zarar geleceği korkusu ile başka bir camiye geçmek üzere camiden çıkabilir. Bu zorunlu haller dışında camiden çıkarsa itikâfı bozulur. Yine itikâfta olan kimse eşi ile cinsel ilişkide bulunması itikâfı bozduğu gibi dokunmak ve öpmekle de ihtilam olursa yine itikafı bozulur. Ancak uykuda ihtilam olursa itikâfı bozulmaz” dedi.

 

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu