Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

93 YILLIK ÇINAR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun 93. yıl dönümünü kutluyor. Kırıkkale Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Önal açıklamada bulundu. Önal, “Cumhuriyet Halk Partimiz 09 Eylül 1923 tarihinde Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin devamı olarak Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş, ülkemizin en köklü siyasi partisidir. Partimiz Mili Mücadele yıllarında Cumhuriyetimizi kuran kadrolar tarafından daha o dönemden itibaren demokratik sistemi ülkemizde yerleştirebilmek için kurulmuş ulu çınar, genç filizdir.’’dedi.
ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR
Önal, “CHP, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan partidir. Hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti ni biçimlendirmiştir. Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiştir. İkinci Dünya savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiyemizin demokratikleşme sürecinde de öncü görevini sürdürmüştür. Cumhuriyet Halk Partisi; Ulu önder Atatürk ün ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ ve İsmet Paşa nın ‘Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır’ ilkelerinden doğmuştur.’’dedi.
 
DEMOKRASİYİ KURAN PARTİ
Önal, “Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti ni ve demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye nin aydınlık gelecek hedefi ile ‘Ezilenlerin ve Halkın Partisi’ olarak halkımızı kucaklamaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluş yıldönümünü kutlar, CHP iktidarında halkımıza layık olduğu bir yaşam sunmak için mücadelemizi tüm kararlılığımızla sürdüreceğimizi belirtir tüm Kırıkkaleli hemşerilerimize Partimiz ve Örgütümüz adına sevgi ve selamlarımı sunarım.’’dedi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x