Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Arıcılık ödemeleri başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, başlayan arıcılık destekleme ödemelerinin ilgili bankaya yatırıldığı açıkladı.

YÜZDE 75’İNE SAHİP
Recep Kırbaş yaptığı açıklamada, “Modern hayvancılığın önemli dallarından biri olarak kabul edilen arıcılık, uygun iklimi ve dünyada mevcut olan ballı bitki tür ve çeşitlerinin yüzde 75’ine sahip zengin florası ile yurdumuzun hemen her yerinde başarıyla yapılmaktadır. Ancak sayılan avantajlara rağmen arıcılık sektörü, son yıllarda üretimde büyük aşama kaydetmiş olmakla birlikte, dünya arıcılığında hak ettiği yere henüz ulaşamamıştır”

115 BİN TL’LİK DESTEK
“Koloni varlığı bakımından üst sıralarda bulunmamıza rağmen, gerek koloni başına verimi gerekse toplam bal üretiminde daha gerilerde yer almaktayız. Kırıkkale’de arıcılığın gelişmesi için 2014 yılında 75 bin TL’si İl Özel İdare kaynaklarından olmak üzere toplam 115 bin TL. Tutarında 134 arı yetiştiricisine 5’er paket 6’şar çıtalı canlı arı desteği yapılmıştır. Ayrıca bu konuda ORKÖY desteklemeleri de mevcuttur” dedi.

DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR
Kırıkkale ve ilçelerinde Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Arıcılık kurslarının devam ettiğini söyleyen Kırbaş, “Desteklemeler, İl Müdürlüğümüz Arıcılık Kayıt Sistemine (A.K.S) kayıtlı en az 30 adet arılı kovana sahip işletme ve tanımlama numarası almış Birlik üyesi arıcılara 2014 yılı için kovan başına 10 TL olmak üzere Kırıkkale ili genelindeki 158 arı yetiştiricisine 10 bin 658 adet kovan için 106 bin 580 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Önümüzdeki yıllarda bu desteklemelerin artarak devam etmesi beklenmektedir” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu