Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Arıcılık potansiyelimiz yüksek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kırıkkale Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği arıcılık kursu açıldı.

POTANSİYELDEN YARARLANMAK AMAÇLANIYOR
Kursun açılışına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş,  Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zafer Yorulmaz, Kırıkkale Halk Eğitim Müdürü Yetiş Şahin, teknik elemanlar ve kursiyerler katılıldı.  İl Müdürümüz Recep Kırbaş  konu ile ilgili olarak, Kırıkkale’de arıcılık açısından çok iyi bir potansiyel olduğunu vurgulayıp bu potansiyelden daha fazla yararlanmak için birlik üyesi arıcıları çeşitli kaynaklardan desteklemeye çalıştıklarını söyledi.

106 BİN TL DESTEK VERİLDİ
Kırsay bu kapsamda, arı yetiştiricilerine yönelik olarak 2014 yılında İl Özel İdare destekleriyle 134 çiftçiye 75 TL değerinde 5’er paket 6’şar çıtalı canlı arı kolonisi dağıtımı gerçekleştirdiklerini ve ayrıca bakanlık bütçesinden 2014 yılı için 158 arıcıya 10 bin 658 kovanda 106 bin 580 TL destek ödemesi yapıldığını ifade etti.

DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ
Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz ise, Orman İşletme Müdürlüğü ile bal ormanı kurulmasına yönelik bir çalışma yürüttüklerini, İl Özel İdare ve bakanlık bütçesinden de arıcılığa yönelik proje hazırlığı içerisinde olduklarını açıkladı. Yorulmaz, arıcılık yapanlara ve arıcılığa başlamak isteyenlere yönelik ORKÖY tarafından düşük faizli arıcılık kredisi verildiğini, kursiyerlerin bu imkânlardan faydalanarak arıcılığa başlayabileceklerini sözlerine ekledi.

TEORİK VE UYGULAMALI KURS
Arıcılık kursuna 53 kursiyer ile başlandı. Kursiyerlere arı ırkları, balın tanımı, bileşimi ve üretimi, arı yetiştirme teknikleri, arı ürünleri polen, propolis, arı sütü, bal mumu ve kaliteli bal üretiminde flora, Arıcılıkta İlkbahar ve Sonbahar bakımı ve Arı hastalık ve Zararlıları gibi konu başlıkları altında kursiyerlere teorik ve uygulamaları eğitimler verilecek.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu