Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSon Dakika

Başkan Sustu Biri bunu açıklasın!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Biri bunu açıklasın!
Ziraat Odası kongresi yaklaştıkça, usülsüzlük iddiaları da artıyor. Başkan Adayı İbrahim Yöney, “Usulsüzlük” iddiaları ile ilgili yeni bir listeyi basınla paylaştı.  Mevcut başkan ise sessizliğini koruyor.

BAŞKAN SESSİZ
Yaklaşan Ziraat Odası kongresi öncesinde, Başkan Adayı Yukarı Mahmutlar Köyü Muhtarı İbrahim Yöney, kongrede oy kullanacak delegelerin sahte evraklarla ve usulsüzlüklerle seçildiği yönündeki iddialarına bir yenisini daha ekledi. Yöney, sahte evraklarla belirlendiğini iddia ettiği delegelerin isimlerinin yer aldığı listeyi basınla paylaştı. Mevcut Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk ise iddialar karşısında sessizliğini koruyor.

VARAN-1
İşte Yöney’in sahte evraklarla belirlendiğini iddia ettiği isimlerin yer aldığı liste; “26 Ocak 2015 tarihinde Kırıkkale Seçim Kurulu başkanlığınca askıya çıkartılan Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk imzalı delege listesine göre yapılan usulsüzlükler ve yolsuzluklar şunlardır. Pazarcık Köyünde delege seçimi yapılmış 2 (iki) aday seçime katılmıştır. Adaylardan İsmail Erdal 62 oy alarak asil delege olmuş, 21 oy alan Eyüp Özen ise yedek delege olmuştur. Seçim Kurulunca askıya çıkartılan listede Pazarcık Köyünden delege ismine rastlanılmamıştır. Muhtar Şeref Cankurt Cumhuriyet Savcılığına ve Seçim Kuruluna müracaat ederek suç duyurusunda bulunmuştur.  Ayrıca esas yolsuzluk 21 oyla Pazarcık Köyünden yedek delege seçilen Eyüp Özen’in Karakeçili ilçesi Akkoşan Köyünden asıl delege seçilmiş gibi listede yer almasıdır.

VARAN-2
Kulaksız Köyünden delege seçilen İbrahim Sevindim delege listesinde isminin olmaması nedeniyle savcılığa ve seçim kuruluna bu haksızlığın giderilmesi için müracaat etmiştir. Kulaksız Köyü Muhtarı Bülent Seyfi’de savcılığa suç duyurusunda bulunarak Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk’ün evrakta sahtecilik yaptığını belirterek gereğinin yapılmasını istemiştir. Seçimlerle ilgili tutanakların köy karar defterinde kayıtlı olduğunu vermiş olduğu dilekçesinde belirtmiştir.

VARAN-3
Ulaklı Köyü Muhtarı Rıza Gündogdu köylerinde Ziraat Odası delege seçiminin yapılmayacağını dilekçe ile Ziraat Odası Başkanlığına bildirmesine rağmen Ulaklı Köyünden Ağabey Öcal sahte evrakla asil delege seçilmiş gibi gösterilmiştir.

VARAN-4
Yenidoğan Mahallesinden delege seçilen Adem Gürsoy isminin delege listesinde olmaması nedeniyle Savcılık Makamına ve Seçim Kurulu Başkanlığına müracaat ederek seçme ve seçilme hakkının engellenilmemesi talebinde bulunmuştur.

VARAN-5
Kaletepe Mahallesinden delege seçildiğini seçim mazbatası ile belgeleyen Haydar Er savcılık Makamına dilekçe ile müracaat ederek Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

VARAN-6
Beyobası Köyü Muhtarı İbrahim Gürsoy ve asil delege seçilen Hacı Koçak seçim Kuruluna verilen listede seçilen köy temsilcisinin isminin olmaması nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardır. Ayrıca bu haksızlığın giderilmesi için Seçim Kurulunada müracaat etmişlerdir. Seçim kuruluna verilen isim listesinde köylerinin delegesini göremeyen Hüseyinoba Köyü Muhtarı İlyas Tosun ile köy asil delegesi seçilen Talip Şahin köylerininki seçme-seçilme hakkının engellendiğini sebebiyle Savcılık Makamına ve Seçim Kuruluna suç duyurusunda bulunmuşlardır.

VARAN-7
Köy delegelerinin ismini Seçim Kurulunca askıya çıkartılan delege listesinde göremeyen Balı şeyh ilçesi Eldelek Köyü, Kargın Köyü, Kılevli Köyü, Mehmet Beyobası Köyü muhtar ve delegelerin Savcılık Makamına ve Seçim Kurulu Başkanlığına yapılan bu yanlışlığın düzeltilmesi için müracaatlarda bulunmuşlardır. Yahşihan, Bahşılı, Karakeçili ilçeleri, köy ve mahalle muhtarları da köy ve mahallelerinden tanımadıkları kişilerin delege seçilmiş gibi gösterildiğini belirterek Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etmişlerdir. Bu konuda ortaya çıkacak yeni durumlar hakkında tarafınıza ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

VARAN-8
Bölge sorumlumuz Nejat Bey’in talimatları ile Odamızı maddi sıkıntılara soktuğu gerekçesiyle Oda sekreterliğinden uzaklaştırılan Pınar Filiz sahte evrakla Balışeyh Battal Obası Köyünden delege seçilmiş gibi gösterilmiştir. Yine Pınar Hanımın eşi Ufuktan Filiz’i Merkez Fabrikalar Mahallesinden sahte evrak ile delege seçilmiş gibi göstermiştir.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu