Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSiyaset

CHP’nin Adayları ön seçimde yarıştı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP’nin sıralaması belli oldu
 
CHP vitrine çıkaracağı üç isimi belirlemek için dün sandık başına gitti.  Genel merkezin aldığı karar doğrultusunda dün yapılan seçimle CHP’nin adayları belli oldu. Seçimde 8 aday adayı yarıştı. CHP üyeleri birinci sırada ise Av.Murat Çakırca’yı tercih etti.
 
13 sandık kuruldu
 
CHP, 7 Haziran seçimlerinde vitrine koyacağı adaylarını 50 ilde ön seçimle belirliyor. Örnek bir uygulama olan ön seçim kararı alan CHP Kırıkkale’de de adaylarını ön seçimle belirleyecek. Yaklaşık bir aydır devam eden ön seçim çalışmalarının ardından dün merkezde 6, çevre ilçelerde 7 olmak üzere 13 sandıkta partililer oy kullandı. Oy kullanma işlemi sabah 08.00’de başlarken akşam 17,00’ye kadar sürdü. Seçim, hâkim huzurunda yapıldı.
 
5 ismi işaretlediler
 
CHP Genel Merkezi’nin aldığı kararla yapılacak olan ön seçim için merkezde 6, ilçelerde ise 7 ilçede sandık kuruldu. Partililer en az iki, en çok 5 isimi işaretledi. Seçim Partiye üye herkesin oy kullanmasıyla tamamladı. Günler öncesinden başlatılan çalışma ile tüm partililerin adreslerine oy kullanma pusulası gönderilmesine rağmen oy pusulası eline ulaşmayan partililer nüfus cüzdanı ile kayıt listesinde ismi bulunuyorsa oyunu kullanabildi. Sandığa giden seçmen kendisine verilen oy pusulasında üç ismi işaretleyip sandığa atarak 7 Haziran seçimlerinde CHP’nin üç adayını belirlemiş oldu.
 
8 aday adayı yarıştı
2514 seçmenin oy kullanmasıyla önceki gün yapılan ön seçimde genel merkeze müracaat ederek aday adayı olan 8 isim yarıştı. Avukat Murat Çakırca, Avukat Uğur Yıldırım, Avukat Ziya Kavlak, Emekli öğretmen Serpil Erbay, Mali Müşavir Neşet Şahin, gazeteci Gürsoy Topsoy yaklaşık bir aylık çalışmanın ardından dün sandığa girdi. Aday adayları arasında CHP seçmeni Av.Murat Çakırca’dan yana tercih kullandı.
Seçim can suyu oldu
CHP İl Başkanı Avukat Ahmet Önal, Kırıkkale`de 8 aday adayının katılımıyla merkezde Kırıkkale lisesi ve çevre ilçelerde Milletvekili adaylarını belirlemek için ön seçim yapıldığını belirterek Kırıkkale’de halkın partisine sahip çıktığını ön seçimlerin demokrasiyi en iyi tanımlayan unsur olduğunu söyledi. Kırıkkale’de de ön seçimin partiye tam bir can suyu olduğunu belirten Önal “Bugün demokrasi şöleni yaşıyoruz. Artık milletvekillerimiz liderin iki dudağının arasından değil halkın içinden halkın oylarıyla belirleniyor” dedi.
OY DAĞILIMI
Seçim sonucunda oy dağılımı şöyle gerçekleşti:
MURAT ÇAKIRCA: 820
ZİYA KAVLAK: 591
H. ARAP KARADURMUŞ: 494
M.UĞUR YILDIRIM: 447
SERPİL ERBAY: 397
NEŞET ŞAHİN: 368
MEMDUH ULUSOY: 333
GÜRSOY TOPSOY: 144
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu