Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Çiftçilere 126 damızlık koç dağıtıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü “Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında çiftçilere 126 damızlık koç dağıttı.

 

İl Müdürlüğündeki dağıtım törenine katılan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, yaptığı konuşmada, Kırıkkale’nin arazisinde sadece yüzde 8’lik kısımda sulu tarım yapıldığını söyledi. Türkiye’nin kalkınmasının tarım ve hayvancılıktan geçtiğini vurgulayan Öztürk, bu dağıtılan koçların hayvancılığın geliştirilmesi açısından çok önemli olduğunu anlattı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş da proje kapsamında yetiştiricilere 126 damızlık koç dağıtacaklarını ifade etti.

 

HAYIRLI OLSUN

Küçükbaş hayvancılığı geliştirmek amacıyla 2009-2015 yıllarında toplam 509 koç ve 30 teke dağıtımı yapıldığına dikkati çeken Kırbaş, şunları kaydetti: “Hayvancılığı Geliştirme Projesi sayesinde Kırıkkale’de koyun ırklarımızın et, süt, yapağı verim ve kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Projeden yararlanan üreticilerimizin gelir seviyelerinin yükselmesi yanında ülke ekonomisine de katkıda bulunmuş olacağız. Toplam 204 bin 260 liralık bütçeyle birlik üyesi yetiştiricilerimize 126 damızlık koç dağıtacağız. Hayırlı uğurlu olsun.” Konuşmaların ardından küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine teşvik etmek amacıyla kuzu, oğlak ve koyun yarışması düzenlendi. Program üreticiler 126 damızlık koçun dağıtılmasıyla son buldu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x