Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

DİRİLİŞ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye 15 Temmuz Cuma akşamı zorbalıkla Devleti ele geçirmeye ve hükümeti yıkarak darbe yapmak isteyen teröristler 16 Temmuz Cumartesi günü tüm organları ile durduruldu. Bu alçak saldırı Devlet ve Millet teyakkuza geçerken, FETÖ/PDY terör örgütünü, kökleri ile birlikte silmek için teyakkuza geçildi.
SAVAŞ UÇAKLARININ ALTINDA HODRİMEYDAN
Sabahın ilk saatlerine kadar, tüm stratejik noktalarda çatışmalar devam ederken, havadan bombardıman ile görevli ve sivilleri Şehir eden cunta 16 Temmuz tarihinde geri püskürtülerek durduruldu. Gece boyunca sürekli vatandaşları bilgilendirerek Basın Açıklaması yapan ve durum hakkında bilgiler vererek teslim olmayacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı ve Başbakan FETÖ/PDY terör örgütünü kökleri ile kazımak için çalışmalara başladı. Darbe girişiminin ilk anlarında Atatürk Havaalanına inerek sabaha kadar gelişmeleri buradan takip eden Cumhurbaşkanı ilk olarak, “F-16 ların altında bu açıklamayı yapıyoruz. Marmaris’te ki ayrıldığım oteli de ben çıktıktan sonra bombalamışlar. Genelkurmay Başkanımdan haber alamıyorum. Beştepe’de Özel Kalemimi esir almışlar. Korkmuyoruz, bu hain saldırıları püskürteceğiz ve bunu yapanlardan en ağır şekilde hesap soracağız” ifadelerini kullandı.
KORKUSUZ CUMHURBAŞKANI
Atatürk Havaalanında gelişmeleri takip eden ve her fırsatta Milleti Bilgilendiren Erdoğan, tüm bilgilendirme mesajlarında, bu hainlerden hesap sorulacak. En ağır cezalar getirilecek dedi. Üstünde savaş uçakları uçarken bu kadar cesur açıklamalar yapması halkın gönlünü ferahlatırken, duygu patlaması yaşanmasına neden oldu. Sabahın erken saatlerinde Halkın karşısına çıkan Erdoğan, İdam İsteriz sloganlarına karşı “Her talebin değerlendirilmesi, demokratik ülkelerde haktır” diyerek yeşil ışık yaktı.
PENSİLVANYA’DA Kİ O ZAATI TESLİM EDİN
Şimdi Amerika’ya sesleniyorum ErdoğanÜ; “Sayın Başkan’a sesleniyorum. Sayın Başkan, sizin kendinize bunu söyledim. Pennsylvania’daki dört yüz dönüm arazinin içindeki bu zatı ya de port edin ya da bize verin demiştim. İhanet içerisinde olduğunu sizlere söyledim ama dinletemedim. Şimdi buyurun, bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum. Pennsylvania’daki bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin. Eğer biz, stratejik ortaksak model ortaksak, o zaman ortağınızın bu talebini lütfen yerine getirin diyorum. Siz bizden hangi teröristi istediyseniz teslim ettik. Şimdi artık terör listemizde yer alan bu zatı da biliyorsunuz, stratejik belgede yer almış vaziyettedir, bize teslim edin.” İfadelerini kullanarak Fetullah Gülen’in iadesi için girişimleri artırdı.
BİR HAFTA MEYDANLARI BIRAKMAYIN
Darbecilere karşı meydanlara vatandaşların inmesinin darbeye engel olduğunu ifade eden Erdoğan; “Sizin o meydanlara çıkışınız var ya. Her şeyi alt üst etti. Bir hafta boyunca bunu yapacak mısınız, söz mü? Şimdi ben buradan bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Burada bir oyuna da gelmeyelim. Şu anda TSK’yla milletimizi karşı karşıya getirmek isteyen dış güçler olabilir. İçeriden takviyeli güçler olabilir. Sakın bu oyuna gelmeyelim. Eninde sonunda bu Silahlı Kuvvetler bizimdir. Paralel yapının değildir. Bu kardeşiniz de anayasanın amir hükmü gereğince Silahlı Kuvvetler’in başkomutanıdır.” dedi
AYDINLIĞA YÜRÜYORUZ
Aydınlık günlerin yakın olduğunu belirten Erdoğan “Ben şu an karşımda Türkiye’nin bir özetini görüyorum. Bu özet sizsiniz ve hamdolsun, şu anda yargısıyla, polisiyle, askerimizin o dürüst, samimi olan kesimiyle, yönetim kurullarıyla el ele, beraber aydınlık geleceğe yürüyoruz. Bunların kurslarına, okullarına göndermeyin dedim. Devletin okullarında her hafta sonunda ücretsiz kurslar hazırlıyorum dedim.” İfadelerini kullandı.
YILDIRIM; “ALINLARINIZDAN ÖPÜYOR”
Başbakan Binali Yıldırım, 12 Eylül 1980’den 36 yıl sonra gerçekleşen darbe girişimine ilişkin olarak Çankaya Köşkü’nde düzenlenen basın toplantısında konuştu. Yıldırım, “Parelel terör örgütü çetesine karşı dimdik ayakta duran bütün vatandaşlarımızın alnından öpüyorum” dedi. Yıldırım, “15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur” diye konuştu.
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başbakan Yıldırım’a eşlik etti.
15 TEMMUZ DEMOKRASİ BAYRAMI
Yıldırım Konuşmasında; “Sevgili vatandaşlarım, aziz milletim, 15 Temmuz Cuma gecesi Türk demokrasisi için kara bir lekedir. Akşam darbe girişiminde bulunan paralel terör çetesinin demokrasi çetesine karşı demokrasi nöbeti tutan sabah da normal hayatına dönen asil milletin adı Türk milletidir. Milletimin bütün fertlerine bayraklarıyla meydanlara koşan bu paralel terör örgütü çetesine karşı dimdik ayakta duran bütün vatandaşlarımı alnından öpüyorum, ay yıldızlı bayraklarını dalgalandırarak terör çetesine verilecek en güzel cevabı vermişlerdir. 15 Temmuz artık değerli vatandaşlarım demokrasimizin bayramı olmuştur.” İfadelerini kullandı.
PKK TERÖRÜNDEN DAHA AŞAĞILIKLAR
Başbakan Yıldırım, FETÖ/PDY Terör örgütünün, PKK dan daha aşağılık olduğunu belirterek “Bu yaşadığımız olay bir şeyi ortaya koymuştur. Türk milletinin demokrasi konusunda ne kadar engin bir tecrübeye sahip olduğunu demokrasinin ve milli iradenin ne kadar ülkemizin bağımsızlığı için önemli olduğunu bir kez daha bütün dünya gördü. Hele hele, köprüyü kesen yolları kesen binalara girmeye çalışan tankların elinde bayrakla önüne yatan, o tankların üzerine çıkan o aziz vatandaşlarımız canını bu uğurda veren o şehitlerimizi bu büyük millet asla ve asla unutmayacaktır. Bu zor günümüzde bizi arayan dost ülkelere de ve dayanışma isteklerini ortaya koyan dost ülkelere de teşekkür ediyoruz. Değerli kardeşlerim, bu paralel çete mensupları artık yüce Türk adaletinin elindedir. Müstahak oldukları her türlü cezayı, karşılığı göreceklerdir. Evet, milletimiz bu olaydan çok büyük bir basiret göstermiştir. Bu basiret Türkiye’de milli iradenin, demokrasinin kesintiye uğramasının önüne geçmiştir. Bu kalkışmayı yapanlar şunu anlamalıdır, hiç kimse bu milletin demokrasi aşkıyla ve özgürlük isteğiyle asla ve asla boy ölçüşemez. Vatandaşlarımızın bugün normal hayata dönmüş olması, erdeminin bir göstergesidir. Devletin silahıyla, parasıyla, bombasıyla, tankıyla, uçağıyla, helikopteriyle bu ülkenin vatandaşlarının üzerine ateş açan PKK teröründen daha da aşağılıklardır.” Dedi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x