Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSağlık

Ebeler yanlış istihdama zorlanıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ebeler yanlış istihdama zorlanıyor
Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Yüksel Kılıç, geleceğimizin teminatı bebeklerimize, Ana ve Çocuk sağlığına şifa eli olan, yurdun dört bir yanında özverili olarak görev yapan Ebeler, farklı istihdam modelleri ile çalıştırılmasın dedi.
Köle muamelesi yapılıyor
Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Yüksel Kılıç 21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayasıyla açıklama yaptı.  Ana-Çocuk sağlığı hizmetleriyle birlikte, doğum öncesi ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren ebelerin sorunlu bir istihdam modeliyle çalıştırıldıklarını ifade eden Kılıç, “koruyucu önlemler anne ve bebekte anormal durumların saptanması tıbbı önlemlerin sağlanması ve tıbbi yardımın olmadığı durumlarda ilkyardım ve acil önlemlerin alınması gibi hizmetleri özveri ile yerine getiriyorlar. Ancak, hastane, klinik, sağlık ocağı, ya da diğer kurum ve kuruluşlarda kutsal bir görev ifa eden Ebelere köle muamelesi yapılıyor.” Dedi.  Ebelerin branşları dışında başka işlerde de çalıştırılmaya zorlandıklarına dikkat çeken Kılıç, ilçelerde cezaevlerinde kadın ziyaretçi üst aramasında görevlendirildiklerini, Entegre sağlık hizmeti adı altında her türlü işi yaptırılmalarına tepki gösterdi.
Sorunların çözümünü bekliyoruz
Ebelerin, vekil ebe hemşirelik istihdam modeli ile çok düşük ücretlere, kısıtlı mali ve sosyal haklara mahkûm edildiklerini belirten Kılıç, açıklamasında şunları söyledi. “Ebeler; Aile Sağlığı Elemanı ve Vekil Ebe ve Hemşire olarak farklı farklı istihdam modelleri ile istihdam edilerek farklı farklı haklar verilerek çeşitli sorunlarla karşı karşıya bırakılıyor. Ebeler haftasının, sorunlarının çözümüne katkı sağlamasını bekliyoruz.  Geleceğimizin teminatı bebeklerimize, Ana ve Çocuk sağlığına şifa eli olan, yurdun dört bir yanında özverili olarak görev yapan tüm ebelerin ebeler haftasını kutluyorum.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu