Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

EDES Meyve Verdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“EDES” MEYVE VERDİ
EDES Meyve Verdi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriKırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE personellerinden Neslihan Uluyüz tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının EDES (Engelliler Destek Programı) kapsamında hazırlanan “Engelsizce Yaşamak” adlı projenin kamuoyuna tanıtımı için Kırıkkale Öğretmenevinde proje açılış toplantısı yapıldı.
Toplantıda projenin yerel ortakları olan Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü ve, Kırıkkale Özel Eğitimi Uygulama Merkezi ve Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürleri ve öğretmenleri, Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler Okulu Müdür Yardımcısı Seher Altan  ile okul öğrencileri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü temsilcilerinin yanı sıra Kırıkkale Valiliği Proje Ofisi sorumlusu Dursun Açıkgül ve  İl Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.
EDES Meyve Verdi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriHedef Farkındalık oluşturmak
Proje danışmanlığını Kırıkkale Özel Eğitim uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Atila Kaldırım’ın yaptığı proje kapsamında, engelli bireylerin ve ailelerinin toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılımlarını sağlamak ve toplum genelinde engelliler ve engellilik konusunda farkındalık oluşturulması hedeflendiği bildirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Işık “ Projemizi hazırlamamızdaki amaç; Engelli bireylerin toplum içindeki rollerini gerçekleştiren, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, işbirliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, üretici ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmelerini sağlamak için proje faaliyetlerinde kullanılmak üzere malzeme ve materyal ihtiyaçlarını gidermektir. Bu anlamda başta  projemizi hazırlanmasında görev alanlar olmak üzere, projemize destek veren yerel ortaklarımıza şahsım kurumum ve engelli bireyler adına teşekkür ederim.” dedi.
EDES Meyve Verdi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriEngelli toplumun bir parçasıdır
Ardından projenin yerel ortakları kurumlarını tanıtan sunumlar ve konuşmalar yaparak engelliler konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında geniş bilgilendirmeler yaptı. Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü  ise yaptığı geniş kapsamlı sunumda engelliler konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek projeye yapacakları katkılardan bahsederek projenin en büyük destekçisi olacaklarını söyledi. Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Sami YANIK ise yaptığı duygusal ve anlam yüklü konuşması ile engelli bireylerinde bu toplumun bir parçası olduğu, düşünce yapılarının çok saf ve temiz olduğunu söyleyerek, toplum içerisinde hak ettikleri yerlerde olmaları konusunda herkesin üzerine düşen görevleri yapmaları gerektiğini söyledi.
Proje kapsamında yapılacak faaliyetler;
1) Engelli bireye sahip ailelere, çocuklarının engellerini kabul  ve çocuklarının eğitim süreçleri içerisindeki kendi rollerinin öneminin anlatıldığı 20 saatlik seminer verilmesi.
2) Sportif Faaliyetler (Kurslar)- Atletizm   – Masa tenisi    – Yüzme -Bocce      – Badmington
3) Kültürel Faaliyetler – Engelli bireyler ve ailelerinin katılacağı  piknik düzenlenmesi.
4) Engelli çocuklar Ritim Grubu oluşturulması.
5) Engelli çocuğa sahip annelerin çocuğunun engelli olduğunu duyduğu andan itibaren yaşadığı sorunlar ile duygu ve düşüncelerini anlatan mektuplardan oluşan kitap hazırlaması.Proje koordinatörü Neslihan Uluyüz yaptığı kapanış konuşmasında “Projemize destek veren başta İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin  olmak üzere tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ederim.” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu