Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

FETÖ BAĞLANTISI OLMAYANLAR İŞE DÖNME YOLUNDA

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

FETÖ terör örgütü bağlantısı nedeniyle ihraç kararıyla işten atılan öğretmenler itiraz dilekçesi veriyorlar.
SENDİKALAR TAKİPTE
Çalıştıkları kurumlardan önce açığa alınan ardından ise ihraç edilen öğretmenler ve memurlar Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi´ne giderek, burada hazırlanan itiraz dilekçesini doldurarak Adliye´de ilgili birime teslim ediyorlar. Hazır şekildeki dilekçenin doldurularak Adliye´de 6. katta Bölge İdare Mahkemesi kalemine teslim edildiği ve konuyla ilgili işlem başlatıldığı öğrenildi.
KARABACAK´TAN AÇIKLAMA
Şu ana kadar 255 civarında öğretmenin kendilerine gelerek durumlarını izah edip itiraz dilekçesi verdiklerini söyleyen Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak, “FETÖ terör örgütü diye tanımlanan yapıyla bağlantısı olup ihraç edilenler içinde hem mağdurlar var ve hem de cemaat mensubu diyebileceğimiz kişiler var. Kurunun yanında yaş da yanmasın diye bir çalışma başlattık. İşten atılanların hepsi aynı koşula sahiptir demek doğru olmaz. Bunların içinde okurken yurtlarında kalanlar gibi sadece faydalananlar da var. Ama daha ileri seviyede olanlar da var. Bunları ayırt etmek lazım. Bizi bazı kesimlerden tepki geliyor ama bizim düşüncemiz böyle” dedi.
ADLİYEYE MÜRACAAT ETMELERİNİ ÖNERİYORUZ
Kendilerine gelen öğretmenlere bu anlamda yardımcı olmaya çalıştıklarını söyleyen Yücel Karabacak, “Bir itiraz dilekçesi hazırladık. Ortak bir metin yazdık. Bunun içine işten atılan öğretmenin durumuyla ilgili evrakları koymasını ve Adliye´ye müracaat etmesini öneriyoruz” dedi. İtiraz dilekçesi hazırlayan öğretmenlerin dilekçeye ilave olarak kendi özlük dosyasına giren başarı belgesi, takdir veya teşekkür belgesi, sendika kayıt belgesi gibi evrakları koyarak adliyeye dilekçesini teslim etmesi isteniyor.
GERÇEKTEN MAĞDUR OLANLAR VAR
Karabacak, “Bütün herkesi aynı klasmana koymak ne kadar doğru? Bunların içlerinde geçekten mağdur olanlar var. Biz bunlar için iç hukuku kullanmak istiyoruz. Olmadı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi´ne gidilecektir. Netice ne olur bilemiyoruz ama bu yolları deneyecekler, biz de onlara yardımcı oluyoruz” dedi. Kendisinin hangi sebeple ihraç edildiğini bilmediğini söyleyen bir öğretmen “Ben örgüt diye tanımlanan yapının üyesi değilim. Sadece sendikaya üye idim ve oradan da Milli Eğitim Bakanlığı yazı gönderince ayrıldım. Ama beni önce açığa aldılar, sonra da ihraç ettiler. Bu yapıyla tek münasebetim bu. Başka hiçbir bağlantım veya temasım olmadı” dedi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x