Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Günlük Evler Mercek Altında

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Günlük ev kiralayan emlakçılara büyük cezalar geliyor. Özellikle terör örgütleri ve fuhuş çeteleri tarafından rağbet gören günlük ev kiralama işinde gerekli bildirimde bulunmayan emlakçılara yardım ve yataklık etmekten ceza verilebilecek.

 YENİŞEHİR’DE ÇOK VAR

 Kırıkkale’de özellikle Yenişehir bölgesinde kiralanan günlük apart ve evler, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından mercek altına alındı. Fuhuş ve Terör çetelerinin saklanmak amacı ile sıklıkla kullandığı ve kiraladığı evleri hücre evlerine çevirdiği için İç İşleri Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından mercek altına alındı. Kiralayanların kimlik bilgileri kayıtlarının tutulmadığından dolayı suç örgütü elemanlarının saklanmak için sıklıkla tercih ettiği evlere polis operasyonlarının yanı sıra, mali cezalar kapıda.

SOYLU; “TERÖRÜ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR”

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Bu önemli açıklarımızdan bir tanesi. İçişleri Bakanlığımız bu konuda çalışma yapıyor. Gümnlük kiralanan evler ya da kısa süreli kiralanan evler terörle de ilişkilendirilmektedir. Elbette ki bu konuda hem bu günlük kiralanan evleri kimler ve ne için kiraladığı konusu terörü yakından ilgilendiriyor. Bu konuda arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Zannediyorum önümüzdeki günlerde hem hükümetimiz hem de kamuda çalışmalar olacaktır’ dedi.

TERÖRE YARDIM VE YATAKLIKTAN YARGILANACAKLAR

 Kayıtdışı günlük kiralık evlerle ilgili yapılması planlanan düzenlemeyle, önüne gelen emlakçılık yapamayacağı için terör örgütleri başta olmak üzere suça bulaşmış olanlara önemli bir darbe vurulmuş olacak. Belirlenen standartlara uymayanlar sektörde varlık gösteremeyecek. Otel ve pansiyonlarda kalan şahısların kimlikleri online olarak güvenlik birimlerine bildiriliyor. Bu tür kiralama yöntemi kullanılan evlerde ise Kimlik Bildirme Sistemi bulunmadığı için suçtan aranan şahıslar bu tip daireleri saklanmak ve suç işlemek maksatlı kullanabiliyor. Evini günlük kiraya verenlerin ticaret yaptıkları için otel gibi değerlendirilmesi ve esnaf odasına kayıt yaptırarak vergi ödemesi gerekiyor.

MALİYE VE EMNİYET YAKIN TAKİBE ALDI

Günlük kiralanan evlerin cezai işlemlerinde otellerde olduğu gibi bir yöntem izlenmesi üzerinde duruluyor. Öncelikli olarak uyarı cezası sonrasında kapatma cezası uygulanacak. Eğer yine bildirimde bulunmaz ise kapatma cezası uygulanabilecek. Günlük evlerle ilgili Maliye ve Emniyetin çalışmaları hızlandı.

SUÇA KARIŞANI BULMAK ZORLAŞIYOR

Kiralama sırasında kimlik kaydı yapılmadığı durumlarda suça karışan ve haklarında arama kaydı bulunanların yakalanması da zorlaşıyor. Emlak sahipleri daire sahiplerinden aylık olarak kiraladıkları daireleri müşterilerine günlük olarak yüksek bedelle kiraya verebiliyor. Örneğin aylık 1.000 TL’ye kiralanan bir daire günlük 100-150 TL bir bedelle kiraya verilebiliyor. Yapılan işlem kayıt dışı ve vergi alınamıyor.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x