Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Hayalleri yarım kaldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ŞEHİT ANNESİ, “GÖTÜRMEYİN YAVRUMU, BEN YAVRUMA DOYAMADIM DAHA”

 

 

İstanbul Vezneciler’de hain terör örgütü tarafından gerçekleştirilen patlama sonucu şehit düşen 6 polis arasında yer alan Kırıkkaleli Emrah Pekdoğan (22), Nur Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Cenaze töreninde ayakta güçlükle durmaya çalışan anne Narişen Pekdoğan, “Benim kınalı kuzumun hayalleri genç yaşında yarım kaldı. Götürmeyin yavrumu, ben yavruma doyamadım daha” diyerek feryat etti.

 

BABA EVİNDE HELALLİK İSTENDİ

Ramazan Ayı’nın gelmesine karşın hain ve kanlı yüzünü İstanbul Vezneciler’de bir kez daha gösteren terör, çiçeği burnunda gencecik 6 polisimizi şehit düşürürken, 6 sivil vatandaşı da hayattan kopardı. Şehit olan polisler arasında yer alan Kırıkkale’nin Keskin İlçesi Olunlu köyü nüfusuna kayıtlı olan Emrah Pekdoğan’da henüz 2 yıllık polis memuru ve hayatının baharındaydı. 36 kişinin de yaralandığı Vezneciler’de şehit düşen Pekdoğan’ın Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan baba ocağına gelen haber, yürekleri dağladı. Evlerinde oğullarının şehadet haberini alan baba Mehmet ve anne Narişen Pekdoğan’ı, yakınları ile komşuları teselli etmeye çalıştı.

 

OĞLUMUN HAYALLERİ VARDI

Haberin ardından evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Baba Pekdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Allah terör belasını ıslah etsin. Vatan sağ olsun. Oğlumla en son bir hafta önce görüşmüştük. Buraya gelip gitmişti. Oğlumun hayalleri vardı, evlenecekti. Şimdi bu hayalleri yarım kaldı” dedi. Son yolculuğuna uğurlanmak üzere ilk önce baba evine getirilen Pekdoğan için burada helallik istendi. Daha sonra eskortlar eşliğinde Nur Camii’ne getirilen şehit Pekdoğan için tören düzenlendi. Şehit Pekdoğan, polislerin omuzlarında Nur Camii’ne götürüldü. Cenaze’de namazı öncesi aile yakınlarının ve arkadaşlarının tabutun başında ağıtları yürekleri dağladı.

 

NAMAZA BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Cenaze töreninde şehit Pekdoğan’ın babası Mehmet, annesi Narişen ve iki kardeşi, gözyaşlarını tutamadı. Cenaze namazına; Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Kırıkkale eski Valisi Behiç Çelik, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Cenaze töreninde ayakta güçlükle durmaya çalışan anne Narişen Pekdoğan, “Götürmeyin yavrumu, ben yavruma doyamadım daha” diyerek feryat etti. Baba Mehmet Pekdoğan, Allah, terörün belasını versin! Biz dimdik duruyoruz, ayaktayız” ifadesinde bulunarak, terör örgütüne meydan okudu. Şehit Pekdoğan, kılınan cenaze namazı sonrası şehitlikte toprağa verildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu