Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Hayata tutundu Kâbe’ye yüz sürdü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÖZEL HABER: MEHMET ERKOÇ

 

PROJEYLE UYUŞTURUCUDAN KURTULDU, HAYATA SIMSIKI SARILDI, UMRE İBADETİNİ YERİNE GETİRDİ

 

Hayata tutundu Kâbe’ye yüz sürdü

 

Kırıkkale’de 2014 yılında başlatılan ve bakanlık tarafından Türkiye’ye örnek gösterilen projelerden birisi olan ‘Hayat Boşluk Kabul Etmez’ projesinin bir başarısı daha ortaya çıktı. Projeden yararlanarak madde bağımlılığından kurtulan ve hayata sımsıkı sarılan bir gencin umre ibadetini yerine getirmesi büyük memnuniyetle karşılandı.

 

BAĞIMLILIKTAN KURTULDU

2014 yılında Kırıkkale Valiliği himayesinde, İl Sağlık Müdürlüğünün yürütücülüğünü yaptığı, Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve MÜSİAD’ın ortağı olduğu Madde Bağımlılığı ile Mücadele kapsamında başlayan “Hayat Boşluk Kabul Etmez” projesinin bir başarısı daha ortaya çıktı. Projeden yararlanan bir genç hem madde bağımlılığından kurtuldu, hem de umre ibadetini gerçekleştirerek Kabe’ye yüz sürdü. Kutsal topraklarda umre ibadetini yerine getiren genç, Kabe’den Hayat Boşluk Kabul Etmez projesini hayata geçirenleri de unutmayarak teşekkürlerini iletti.

 

KIRIKKALE’DE YAKILAN MÜCADELE ATEŞİNİN SON NOKTASI

Gelişmeden çok duygulandığını söyleyen Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş “İnsanın çok duygulandığı anlar, görüntüler, durumlar vardır ya konuşmak istemez. Sadece anı yaşar. Aynen o anlardan birisi benim için. Kırıkkale’mizde yakılan uyuşturucu ile mücadele ateşinin(Hayat Boşluk Kabul Etmez) son noktası. Çok değil birkaç yıl önce çağımızın bu kötü illeti ile boğuşan bu kardeşimizin Beytullahdaki bu görüntüsü bizi ziyadesiyle mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim, hepsinden rabbim razı olsun. Demek ki dert edince çalışınca oluyormuş” ifadelerini yer verdi.

 

TOPLUMA KAZANDIRILIYORLAR

İl Müdürü Güngüneş “Hayat Boşluk Kabul Etmez” projesi kapsamında 874 aile müdürlüğümüze başvuruda bulunmuştur. Bu başvuruların değerlendirilmesi neticesinde 390 genç civar illerdeki AMATEM’lere yönlendirilmiştir. Bu gençlerimizden 390’si yatarak, 484’si ise ayaktan tedavi edilmiştir. Uluslararası çalışmalarda uyuşturucuyla mücadele başarı oranı % 5 civarlarında iken 2015 yılında “Hayat Boşluk Kabul Etmez” projesi kapsamında “Sağlıklı Yaşam Merkezinde takip altında olan gençlerimizden topluma kazandırdıklarımızın oranı % 50 seviyesindedir. 2016 yılı Haziran ayından bugüne kadar Sağlıklı Yaşam Merkezimizde topluma kazandırdığımız gençlerimizin oranı % 60’ı geçmiştir” dedi.

 

ÖZEL HABER: MEHMET ERKOÇ

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x