Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyasetYahşihan

Kalkınma yolunu yakalamış ilçe

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan Belediyesi’nin ev sahipliğinde ikincisi düzenlenen Yeni Türkiye Söyleyişisi’nde konuşan Rasim Ozan Kütahyalı, “Yahşihan çok gelişmekte bir ilçe. Türkiye’nin kalkınma yolunu yakalamış, aşmış bir ilçe” dedi.

 

İkincisi düzenlendi

Yenişehir Mahallesi Yurtkur Caddesi’nde yer alan kafeteryada düzenlenen Yeni Türkiye Söyleyişisi’ne AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, Çerikli Belediye Başkanı Nuh Şahin, ev sahibi Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ve çok sayıda davetli katıldı. Konuşmacılar ilk olarak salonu selamladılar. Konferansın Moderatörlüğünü Kanal A’dan Özlem Özcan yaptı. Konuşmacı olarak ise Sabah Gazetesi Yazarı Rasim Kütahyalı ve Yeni Şafak Yazarı Cem Küçük katıldı.

 

“Birinci ağızdan dinleyin istedik”

Türkiye’nin birbirinden seçkin değerli gazetecileri, televizyoncuları, televizyon yayıncılarının bir ay önce ağırladıklarını hatırlatarak konuşmasına başlayan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, amaçlarının sadece Türkiye’de olan biten yeni gelişmeleri aktarmak olduğunu söyledi. Sungur “Türkiye’nin nerde olduğu nasıl olduğunu, Ankara’da neler oluyor, Güneydoğu’da neler oluyor. Bunları birde birinci ağızdan dinleyin istedik. Aramızda sabah gazetesinin değerli yazarlarından hepimizin çok iyi tanıdığı Rasim Ozan Kütahya’lı var. Yeni Şafak gazetesinin değerli yazarlarından Cem Küçük var. Yahşihan’da kültür merkezimiz yok. İsterdim ki bugün Üniversite öğrencilerimiz burada olsun. Çünkü onları çok fazla ilgilendiriyor. Onlar bizim yarınlarımız” şeklinde konuştu.

 

“İlçe çok iyi gidiyor”

Konferansını ilk konuşmacısı Yeni Şafak Yazarı Cem Küçük “Bu benim Yahşihan’a ikinci gelişim. Geçen seferde sıra dışı ekibi buradaydı. Ahmet Sungur sağaolsun bizi davet etti. Biz gazeteciler olarak bir çok şehri Avrupa’yı geziyoruz. Yahşihan’ı gördükten sonra hatta başkana da buranın çevre düzenlemesinin çok iyi olduğunu muazzam bir ilçe olma yolunda gittiğini gördüm. İlçe çok iyi gidiyor. Yeni Türkiye yolunda Türkiye çok zorlu bir dönemden geçiyor. Geziden başlayarak,17- 25 Aralık sürecinde en son işte Kobani bahane edilerek Türkiye’nin bir çok şehrinde yapılan bu provokasyonlar ne yazık ki Türkiye için pek iyi olmadı. Orta doğunun kaynayan kazan bir problem. AK Parti 2002 yılında iktidara geldikten sonra sorunlar oldu. Yeni dönemin ilk cumhurbaşkanı Abdullah gül’ü seçmemek için  daha sonra Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanını seçtirmemek için AK Parti’yi kapatmak için Anadolu dan çıkıp gelen tüm Türkiye’yi sarıp Ortadoğu nun, balkanların, Kafkasların bu  hareketi engellemek için bir çok şey yapıldı. 17-27 Aralıkta gördüğümüz paralel yapı diye söylediğimiz Cemaatin işleriydi. Şimdi bu mesele PKK olarak yapılmaya çalışıyor” ifadelerinde bulundu.

 

“Millet desteklemiyorsa başarılı olamazsınız”

Küçük “Ama bunların başarılı olma şansının olmadığının olamayacağının biz ekranlarda gazetelerde sürekli söylüyoruz ve bu bütün işleri bozan yani darbe planlarını kapatma davalarını, 7 Şubat’ı, 17-25 aralığı, 28 Mart’ı en son 8 Ekim provokasyonunu bozan halktır. Yeni Türkiye yolunda destek veren başarıya götüren şey milletin desteğidir. Bir insan bir hareket kim olursa olsun eğer arkasında millet desteği halk desteği yoksa hiçbir şey olmaz. Millet sizi sandıklarda desteklemiyor. Arkanızda durmuyorsa başarılı olma şansınız çok fazla değil. Türkiye 2. dünya savaşına girmemiş ülkelerden bir tanesi. 2. Dünya savaşına giren bütün ülkeler gibi 1960 yılına kalkınmasını tamamladığı takdirde Türkiye böyle bir savaşa girmediği halde modernleşmesini alt yapı hizmetlerini bir güç olarak ortaya çıkmasını bir türlü başaramadı. 50- 57 menderes dönemi, 65- 71 Süleyman Demirel dönemi, 83- 89 Özal dönemi ve 2002’den sonra İktidara gelen AK Parti hareketiyle bu hareket çok ciddi bir şekilde belirli bir yere geldi” sözlerinde bulundu.

 

Sungur’a tebrik

Konferansın bir diğer konuşmacısı ise Sabah Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı oldu. Kütahyalı “Ben de Yahşihan’a gelmekten çok mutluyum. Sağolsun başkanımızda bizi çok güzel ağırladı. Yahşihan çok gelişmekte bir ilçe. Türkiye’nin kalkınma yolunu yakalamış, aşmış bir ilçe. Bende burada sayın Başkanı tebrik ediyorum. Daha da kalkınacak ilerleyecek bir ilçe gibi görünüyor. Bizi televizyonlarda da görüyorsunuz. Medya’da fazla fazla yer alan biriyim. Bizi bulmuşken sorularla bizi terletin. Biz de cevabı verelim” dedi. Konferans daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu