Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

KIRIKKALE’DE JEOTERMAL ARAŞTIMA YAPILACAK

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valisi İlker Haktankaçmaz, Niğde’de yapılan Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.
BÖLGE VALİLERİ İLE TOPLANTI
Niğde’de, AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen temmuz ayı toplantısı yapıldı. Kırıkkale Valisi İlker Haktankaçmaz,  Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş,  Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Niğde  Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile İl Genel Meclisi, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları katıldı.
Vali Peynircioğlu, yaptığı konuşmada haziran ayında yapılan toplantıda alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendirilmesi ile başlayacaklarını kaydetti.
Geçen ay ki çalışmalarda Narlıgöl peyzaj tasarım ve çevre düzenlemesi projesinin tamamlandığını ve Güney Kore ile Çin’e çalışma ziyareti gerçekleştirildiğini ifade eden Peynircioğlu, “Ayrıca 1 Temmuz itibariyle 2016 Yılı Teknik Destek Programı ilanına çıkılmış bulunmaktadır. Program kapsamında kullandırılacak destek miktarı toplam 400 bin liradır.” dedi.
SAHA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK
Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz’ın bölge Valileri ile gerçekleştirdiği toplantıda Peynircioğlu, Ağustos ayında ise Kırıkkale’de gerçekleştirilecek jeotermal potansiyelin varlığı konusunda saha çalışmalarının devam edeceğini belirterek, şöyle devam etti:
“TR71 Bölgesi URGE projesi ihtiyaç analizi çalışmalarına devam edilecektir. Kalkınma kurulu toplantısının ise temmuz ayı sonu veya ağustos ayı başında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Önümüzdeki bir aylık süreçte, 2016 yılı ajans ara faaliyet raporu ve 2017 çalışma planı hazırlanacaktır.”
Vali Peynircioğlu  AHİKA Yönetim Kurulu Başkanlığını Aksaray Valisi Aykut Pekmez’e devretti.
JEOTERMAL ENERJİ NEDİR?
Jeotermal (jeo-yerküre, termal-ısı anlamına gelir) yerkabuğunun çeşitli derinliklerinde birikmiş ısının oluşturduğu, kimyasallar içeren sıcak su, buhar ve gazlardır. Jeotermal enerji de bu jeotermal kaynaklardan ve bunların oluşturduğu enerjiden doğrudan veya dolaylı yollardan faydalanmayı kapsamaktadır. Jeotermal enerji yeni, yenilenebilir, sürdürülebilir, tükenmez, ucuz, güvenilir, çevre dostu, yerli ve yeşil bir birincil enerji kaynağıdır. İçinde su bulunmayan sıcak kuru kayalar da jeotermal enerji kaynağıdır.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x