Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kırıkkale’den ulema çıkacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

HABER71 – ÖZEL HABER

KADİR YAHŞİ

 

Kırıkkale İl Müftülüğü çok iyi bir projeye daha imza atıyor. 200 kişilik Kırıkkale Merkez Hafızlık Bölge Kur’an Kursu açılıyor. ‘Hafızlık müessesesini birlikte inşa edelim’ sloganıyla hayata geçirilecek olan projede amaç, din adamı yetiştirmek.

 

200 ÖĞRENCİ YETİŞTİRİLECEK

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek’in öncülüğünde yeni bir proje daha hayata geçiyor. Geldiği günden bu yana arı gibi çalışan Gerek, Kırıkkale’de bir ilki daha gerçekleştiriyor. Kırıkkale’de din adamı yetiştirme konusunda büyük bir eksiklik hissediliyordu. Bu proje ile birlikte artık Kırıkkale’den müftü, fakih, muhaddis ve imam yetişecek. 200 öğrencinin yetiştirileceği Kırıkkale Merkez Hafızlık Bölge Kur’an Kursu’nun inşaatına başlandı. Vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla afiş bastıran İl Müftülüğü, afişte vatandaştan maddi yardım talep ediyor.

 

CAMİLERDE KIRIKKALELİ İMAMLAR ÇALIŞACAK

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, konu hakkında Haber71 Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Projenin üzerinde çok durduklarını ve bölge insanın yetiştirilmesi açısından önemli bir değer olduğunu anlatan Gerek, “Kırıkkale’mize en önemli hizmetlerden biri olacaktır. Artık Kırıkkale’den ulema sınıfı oluşturulacak. Camilerimizde Kırıkkaleli imamlar çalışacak. Belki Türkiye’nin bir çok ilinde müftüler Kırıkkaleli olacak. O nedenle hafızlık müessesesini gelin birlikte inşa edelim. Sizin yardımlarınızla yapılacaktır. Ben Kırıkkale halkının bu projeye büyük önem vereceğini umuyorum” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu