Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

MKE evleri yağmalanıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÖZEL HABER

 

Kırıkkale şehir merkezinde bulunan ve tek tek boşaltılan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu(MKEK) evleri kaderine terk edildi. Her bir tuğlasının devlete ait olduğu evlerde hırsızlar, tinerciler cirit atıyor. Ve maalesef kötü amaçlar için kullanılıyor.
MAHALLE SAKİNLERİ SUÇÜSTÜ YAKALADI

Geçtiğimiz yıl, Kırıkkale şehir merkezindeki Makine Kimya Endüstrisi (MKE) arazilerinin Kırıkkale Belediyesi’ne devri için protokol imzalanmıştı. Toplam 152 bin metrekarelik arazide yer alan MKE evleri bir yıldan bu yana boşaltılmaya çalışılıyor. Ancak tek tek boşaltılan evlere hırsızlar girerek, demirbaşları söküp çalmaya kalkışıyor. İddia edildiği üzere, Yeni Mahalle sağlık caddesi üzerinde, bulunan evlerde bulunan kalorifer peteklerini yerlerinden sökerek, çalmaya kalkan hırsızları mahalle sakinleri suçüstü yakaladı. Mahallelinin tepkisi ile karşı karşıya kalan hırsızlar, taşıdıkları demirleri oracıkta bırakarak, kayıplara karıştı.

 

ÇAKMAK GAZI İÇMİŞLER

Olay sonrası polis çağıran vatandaşlar, evlerin içlerine girerek inceleme yaptı. Adeta tinercilerin yuvasına dönen evlerde, çakmak gazı, yapıştırıcı madde bally ve alkol şişeleri bulundu. Gördükleri karşısında şaşkına dönen vatandaşlar, durumu MKE’ye bildirdi. Ancak alınan cevapta MKE’nin artık ilgilenmediği ve muhatabın Kırıkkale Belediyesi olduğu söylendi. Kırıkkale Belediyesi’nin ise henüz Atatürk Bulvarı’nı bile bitirememişken Yeni Mahalle ve Fabrikalar Mahallesindeki evlerle ne zaman ilgileneceği ise merak konusu.

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu