Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Öğrenciler tabletlerine kavuştu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de Fatih Projesi kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı. Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan dağıtımlardan 169 tanesi Kırıkkale Lisesinde 9. sınıf öğrencilerine dağıtıldı.

 

169 ADET DAĞITILDI

Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Türkiye genelinde eş zamanlı tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirdi. Eş zamanlı yapılan dağıtımın Kırıkkale ayağında ise Kırıkkale Lisesinde tören düzenlendi. Kırıkkale Lisesi’nde düzenlenen bilgisayar dağıtım törenine Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl Milli eğitim Müdürü İsmail Çetin, il müdürleri ile daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Törenle Kırıkkale Lisesi 9. sınıf öğrencilerinden 169’una yeni nesil tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.

 

SİZLERE İMRENMEMEK ELDE DEĞİL

Tablet dağımı öncesi bir konuşma yapan İl Milli Eğitim müdürü İsmail Çetin Fatih Projesi bağlamında Kırıkkale’de yapılan çalışmalardan bahsetti. Çetin, tablet dağıtımın yeni yılda daha fazla olacağını söyledi. Çetin’den sonra Kırıkkale Valisi Ali Kolat, projeyle ilgili değerlendirmede bulundu. Kendi öğrencilik yılları ile bugünü karşılaştıran Vali Ali Kolat, “O günler ile şimdiki zamanı karşılaştırdığımızda sizlere imrenmemek elde değil. Dolayısıyla bu imkanlarımızı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Ülkemiz Dünyada önemli bir noktaya gelmiştir.  Altayıpısı, eğitimiyle, sağlığıyla, sosyal devlet olma açısından da aynı şekilde ülkemiz iyi bir konuma gelmiştir, bununla da gurur duyuyoruz. Bu proje bir dünya projesidir. Bu tabletlerin içeriği ve kullanılması çok önemli. Hangi konuda bilgiye ihtiyacınız varsa ona ulaşma imkanınız var. Son derece mükemmel bir proje. Siz gençler ileride ülkemizi daha ileri noktalara, başarılı konuma getireceksiniz, daha iyi ortamlarda yaşayacağız inşallah” dedi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu