Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Önal’dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“Onurunun ölçüsü terör örgütleri Gururunun ölçüsü teröristlerdir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Av. Ahmet Önal, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde söylediği “Teröristler kadar bizler gururlu olamazsak,  onurlu olamazsak bu ülkede büyük bir kırılma olur” cümlesine sert tepki gösterdi. Önal, “Teröristler kadar bile onurlu ve gururlu olmadığını ima ederek milletimize hakaret eden Erdoğan kendi onur ve gurur ölçüsünü ortaya koymuştur. Erdoğan’ın onurunun ölçüsü terör örgütleri, gururunun ölçüsü de teröristlerdir” dedi.

 

“YENİSİNİ EKLEDİ”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde “Teröristler kadar bizler gururlu olamazsak,  onurlu olamazsak bu ülkede büyük bir kırılma olur” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Av. Ahmet Önal yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Önal yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Aziz Şehitlerimize ‘kelle ‘diyerek hakaret eden şehit cenazelerinde yükselen haklı feryatlar  ‘yaygara ‘ sıfatını layık gören ülkemizin birlik ve bütünlüğü için hayatını ortaya koyan fedakar asker ve subaylarımıza  ‘terörist ‘ yaftasıyla kurulan kumpasların mimarı olan Recep Tayip Erdoğan dün milletimize karşı ettiği hakaretlere bir yenisini ekledi”

 

“ALENEN AŞAĞILAMAKTADIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cümlesini hatırlatan Önal, “ ‘Teröristler kadar bizler gururlu olamazsak,  onurlu olamazsak bu ülkede büyük bir kırılma olur.’ Teröristler kadar bile onurlu ve gururlu olmadığını ima ederek milletimize hakaret eden Erdoğan kendi onur ve gurur ölçüsünü ortaya koymuştur. Erdoğan’ın onurunun ölçüsü terör örgütleri, gururunun ölçüsü de teröristlerdir. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden bu kişi halkımızın onuruna, şerefine, gururuna ağır bir hakaret etmektedir. Terör örgütü üyelerine iltifatlar düzerken halkımızı alenen aşağılamaktadır”

 

CHP HAKARETİ ASLA KABUL EDEMEZ”

Önal, “Halkımız ve Cumhuriyet Halk Partisi böyle bir hakareti asla kabul edemez. Halkımız onurlu ve gururludur. Onursuz ve gurursuz onlardır. PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yapanlardır. Valilere talimat vererek terör örgütüne dokunulmasını  engelleyenlerdir. Görevini kasten ihmal  ederek şehitlerimizin  cephaneliğe  çevrilmesine  göz yumanlardır. Şehitlerimize mayınlar, bombalar  döşenirken  bunu film izler gibi izleyenlerdir. PKK şehirlerimizde asker alma şubesi kurarken, karakol açarken, vergi mahkemeleri kurarken, Korkakça  görevine  yerine getirmeyenlerdir. PKK ile doğrudan görüşenlerdir. ‘Öcalan’ın düşünceleri bizinde düşünlerimizdir’ diyenlerdir. Kirli masalarda  karanlık pazarlıklar  yapanlardır”

 

“CEVABI HALKIMIZ VERECEK”

“Ve halkımızın verdiği şerefli göreve  ihanet edenlerdir.  İktidarı boyunca  terör  örgütlerine yardım ve yataklık  eden  Erdoğan, halkımıza  karşı işlediği suçlar ve ettiği  hakaretler nedeniyle  mutlaka hesap verecektir. ‘Bu halkın teröristler kadar ile onuru ve gururu yoktur’ diyen Erdoğan’ı  aziz halkımıza  tevdi  ediyor, onur  ve gurur kavramları ağzına yakışmayan  bu şahsa en güzel cevabı halkımızın vereceğine inanıyoruz” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu