Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKırıkkaleManşet

Orta Anadolu’nun kırmızı et üretiminin analizi yapılacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Orta Anadolu’nun kırmızı et üretiminin analizi yapılacak
Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) ile Ahiler Kalkınma Ajansı arasında TR71 bölgesinde yer alan kentleri kapsayan et üretimi protokolünün imzalandığını bildirdi.

PROTOKOL İMZALANDI
Kırıkkale Üniversitesi, Ahiler Kalkınma Ajansı Bölgesi’ndeki kırmızı et üretim sektörünün durumunu inceleyerek Ajans’a raporlayacak. Orta Anadolu’nun, kırmızı et üretiminde Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri haline gelmesini sağlamaya dönük çalışmaların başlangıcı olacak inceleme için Ahiler Kalkınma Ajansı ile Kırıkkale Üniversitesi arasındaki protokol Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız ile Ahiler Kalkınma Ajansı adına Ufuk Kırmızı tarafından imzalandı.

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ BEŞ İLİN ET SEKTÖRÜ DURUM ANALİZİNİ YAPACAK
İmzalanan protokol kapsamında, TR71 bölgesinde yer alan illerden Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir, Niğde ve Aksaray’da kırmızı et sektörü üretim durumu analizi tüm boyutlarıyla Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin ilgili alanında uzman Öğretim Üyeleri tarafından yapılacak. Toplam 8 ay sürecek çalışma kapsamında analiz edilecek veriler, belirlenen illerde bulunan işletmelerin incelenmesiyle elde edilecek.

TOPLANAN ANALİZLER TEŞVİKLER İÇİN IŞIK TUTACAK
Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi bölgede yapacağı analizler sonunda, bölgedeki hayvancılık ve kırmızı et sektörüne yönelik çalışma başlatılacak ve bu çalışmalar ışığında Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir, Niğde ve Aksaray illerinin ihtiyaçları belirlenecek. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda Kalkınma Ajansı, projelerde öncelik alanlarını belirleyebilecek.

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu