Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

SOMUT ADIMLAR ATILIYOR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Haber71 Gazetesi olarak başlatmış olduğumuz “Kırıkkale’ye Askeri Birlik İstiyoruz” kampanyası ulusal medyada da ses getirmiş Milliyet, Sabah, Türkiye Gazetesi gibi yayın organlarında haber olmuştu. Milletvekili Mehmet Demir’in kampanyamıza destek vermesinin ardından ilk somut adım Milletvekili Ramazan Can tarafından atıldı.
BAŞBAKAN’DAN İSTEDİ
Hürriyet Gazetesinin haberine göre Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’tan Mamak Muhabere Okulu’nun Kırıkkale’ye taşınmasını istedi. Ramazan Can, Kırıkkale’den taşınan askeri birlik ve nüfus ortalamasına göre en çok Şehit veren il olmamızı da söyleyerek Başbakan Binali Yıldırım’dan Kırıkkale’ye askeri birlik talebinde bulundu.
İŞTE HÜRRİYET GAZETESİNİN HABERİ
Ramazan Can’ın bu isteği Hürriyet Gazetesine haber oldu. Haberi olduğu gibi okuyucularımızla paylaşıyoruz. Hürriyet Gazetesi “Hükümetin, şehir merkezlerinde kaldığı gerekçesiyle taşıma kararı aldığı askeri birliklere ilk gönüllü talip çıktı. Askeri birliği olmayan illerde bu yönde hareketlilik yaşanırken, Kırıkkale, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın “1 ay içinde taşınacaklar” dediği birlikler arasında yer alan Mamak Muhabere Okulu’na resmen talip oldu. Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a bu taleplerini ilettiklerini belirterek, özetle şunları söyledi: “Eskiden ilimizde 9. Zırhlı Tugay vardı. Ancak 2000’li yılların başında taşındı, biz mağdur olduk. Şu anda bu tugayın arazisi boş. Buraya taşınacak askeri birliğin gerekli altyapısı da bulunan arazisi hazır, hemen yarın gelip yerleşebilirler. Aslında biz, Etimesgut’taki zırhlı birliği istiyorduk, ama bu birlik için arazimiz yeterli değil. Ancak Mamak Muhabere Okulu için arazimiz yeterli. Bu talebimizin karşılanması, nüfusuna göre en fazla Şehit veren il olan Kırıkkale’mize de bir jest olur.” İfadeleri ile haber yaptı.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x