Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

ŞŞşşşşş Ses çıkartma!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de, geleceklerini belirlemek için Lisans Yerleştirme Sınavı’na girecek olan öğrenciler için İl Emniyet Müdürlüğü gerekli tedbirlerini aldı. Müdür Hasan Onar, sınav esnasında bölge civarında ses çıkartmaya çalışanlara izin verilmeyeceğini söyledi.

 

MADDİ HARCAMALAR YAPILIYOR

İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, bugün ve yarın gerçekleşecek olan LYS öncesi önlemlerin alındığını söyledi. Onar, Bilindiği gibi geleceğimizin teminatı çocuklarımız eğitimlerine devam edebilmek ve kendilerine iyi bir gelecek sağlamak amacıyla büyük bir özveri ve çaba göstererek LYS sınavlarına hazırlanmakta, sarf ettikleri emeklerinin yanı sıra aileleri de bu amaca yönelik olarak büyük maddi harcamalar yapmaktadırlar” dedi.

 

EKİPLER GÖREVLENDİRİLDİ

Müdür Onar, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Dolayısıyla çocuklarımız ile ailelerinin bu çabalarını desteklemek ve yardımcı olmak amacıyla; ilimizde 18-19 Haziran 2016 Cumartesi ve Pazar günleri sabah saat:10.00*da LYS-4 ve LYS-1 sınavları, 25 Haziran 2016 Cumartesi günü sabah saat:10.00’da.”

 

DİKKATLERİNİ DAĞITMAYIN

“LYS-2 öğleden sonra saat:14.30’da LYS – 5, 26 Haziran 2016 Pazar sabah saat: 10.00 4da ise LYS-3 sınavları yapılacağından, çocuklarımızın tamamen sınava yoğunlaşmaları ve sınav sırasında dikkatlerinin dağılmaması için, 17-18-19 Haziran 2016 ve 24-25-26 Haziran 2016 tarihlerinde (Cuma günü saat 23.00 den sınav bitimlerine kadar) yerleşim merkezlerinde ve sınavların yapıldığı (Kırıkkale Üniversitesi Kampüsü) bölge ve mevkilerde araçlardan kaynaklanan gürültünün önüne geçilebilmesi için ekipler görevlendirilecektir.”

 

MAKİNELERE İZİN VERİLMEYECEK

“Görevli ekiplerce; Klakson çaları, Radyo/teyplerini dışarıya taşacak şekilde rahatsız edici tarzda kullanan, Yüksek ses çıkartan eksoz takılı bulunan, Çevreyi rahatsız edecek şekilde araç kullananlar titizlikle takip edilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır. Belirtilen yerlere kamyon, çekici gibi yük taşımacılığı yapan ağır tonajlı araçların girmeleri ve iş makinelerinin çalışmalarına izin verilmeyecektir. Sınav tarihlerinde vatandaşlarımızın belirtilen hususlara dikkat etmeleri çocuklarımızın sınavlardaki başarısı açısından önem arz etmektedir” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu