Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Sulanabilir arazi arttırılması şart

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ticaret Borsası, tarafından “Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı” düzenledi. Çalıştayda konuşma yapan Borsa Başkanı Harun Sümer, sulanabilir arazi miktarının artırılmasının şart olduğunu söyledi.

 

 

Tarım çalışmalarının yaygınlaştırılması ve daha ileriye gitmesi amacıyla Kırıkkale Ticaret Borsası tarafından “Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı” düzenledi. Öğretmenevinde düzenlenen çalıştayda konuşan, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Kırıkkale’nin hem tarımda hem de hayvancılıkta il olarak istedikleri seviyede olmadıklarını söyledi.

 

SORUNLARIN ÜZERİNE GİTMELİYİZ

Kentin yüzde 93’nün kıraç olduğuna ve sadece yüzde 7’sinde sulu tarım yapıldığına dikkati çeken Öztürk, “Biz elimizi taşın altına koymakla mükellefiz. Ben bu konunun çözümü ile alakalı milletvekili olarak, Devlet Su İşlerini 6 aylık zaman diliminde ziyaretler gerçekleştirerek neler yapılabilineceği noktasında, görüş alışverişinde bulundum”dedi.

 

KOLEKTİF HAYVANCILIK

Öztürk, “Sulu tarımın artırılması noktasında ben üzerime düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışarak, gerekli girişimlerde bulunma gayreti içerisinde olacağım. Hayvancılık ile ilgili olarak kolektif hareket etmemiz gerekiyor.  Diğer illerimize baktığımızda bu noktada kolektif bir hareketle hayvancılık yapıldığını görüyoruz.

 

KDV ORANINI SIFIRLADIK

Hükumet olarak biz geçtiğimiz günlerde yemde ve gübrede KDV oranını sıfırladık diyen Öztürk, “  Bunun gerek çiftçimize gerekse hayvancılıkla uğraşan vatandaşımıza büyük destek olacağı kanaatini taşıyoruz” ifadesinde bulundu. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer ise kentteki sulanabilir arazi miktarının artırılmasının şart olduğunu vurguladı.

 

GEREKLİ ADIMLAR ATILMALIDIR

Kırıkkale’de tarım ve hayvancılığın gelişmesi, verim ve ürün çeşitliliğinin artması için mutlaka tüm ili kapsayacak bir sulama sisteminin geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Sümer, “Kızılırmak nehri ilimizin içinden geçiyor ama çiftçimiz bu sudan çok az faydalanabiliyor. Ticaret Borsası olarak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından bu konuyla ilgili gerekli adımların atılmasını istirham ediyoruz. Arazi toplulaştırması ise kentte yavaş da olsa devam ediyor ve bunun hızlanarak tüm ili kapsamasını temenni ediyoruz.” diye konuştu. Çalıştay, borsaya kayıtlı üyelerin plaketle ödüllendirilmelerinin ardından son buldu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x