Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetYaşam

Üniversiteden Açıklama Bekleniyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Üniversiteden Açıklama Bekleniyor - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriKırıkkale Üniversitesi, kanalizasyon nedeniyle 105 bin TL ceza yedi. Ceza belgesinde kabahat fiili olarak, “Kanunda ve Yönetmelikte öngörülen yasaklara veya standartlara aykırı olarak veya önlemleri almadan atıksuyu alıcı ortama deşarj etmek” gösterildi.

CEZA 2’YE KATLANACAK
Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi’ne 105 bin 587 TL ceza kesti. 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 20’nci maddesi f bendi kapsamında verilen cezanın ödenmemesi ve gerekli şartların oluşturulmaması durumunda ise ceza 2’ye katlanacak.  Kanunun ilgili maddesinde konuyla ilgili olarak, “11 inci maddeye göre kurulması zorunlu olan atık alım, ön arıtma, arıtma veya bertaraf tesislerini kurmayanlar ile kurup da çalıştırmayanlara … Türk Lirası idarî para cezası verilir” diyor.

11 MADDE NE DİYOR?
2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 11’inci maddesinde ise konuyla ilgili olarak şu ibareler yer alıyor, “             Arıtma ve bertaraf etme yükümlülüğüne tâbi tesis ve işletmeler ile yerleşim birimleri, bu yükümlülüğe istinaden kurulması zorunlu olan arıtma ve bertaraf sistemleri, atıksu arıtma ve ön arıtma sistemleri ile atıksu altyapı sistemlerinin kurulması, onarımı, ıslahı, işletilmesi ve harcamalara katkı paylarının belirlenmesi ile ilgili usûl ve  esaslar Bakanlıkça yönetmeliklerle düzenlenir. Bu konuda diğer kanunlarla verilen yetkiler saklıdır”

AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Daha önce basında çıkan bir çok habere yönelik açıklama yapmaktan kaçınan Kırıkkale Üniversitesi yönetiminin 14 Kasım 2014 tarihli bu cezaya nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor. Kırıkkale’nin sorunlarına bilimsel araştırmaları ve kurumlarla yapması gereken işbirliği ile çözüm üretmesi beklenen Kırıkkale Üniversitesi’nin, Kızılırmak Nehri’ni kirletmesine yönelik kesilen bu ceza karşısında üniversite yönetiminden açıklama bekleniyor.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu