Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Yağmur ekinlere can suyu oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kuraklık endişesi yaşayan çiftçiler, etkili olan yağışla büyük sevinç yaşadı. Bölgede aylardır yağış görülmemesi nedeniyle zor günler yaşayan çiftçiler, yağmur sayesinde ekinleri için umutlandı.
Kırıkkale’de, etkili olan yağış, kuraklık endişesi yaşayan üreticileri sevindirdi. Yağışların kendilerini mutlu ettiğini söyleyen çiftçiler, ”Allah’a şükürler olsun. Aylardır yağış yoktu, ekinlerimiz kurumaya başlamıştı. Dualarımız kabul oldu. Yağış ekinlere can suyu oldu. Çok mutluyuz”  diye sevinçlerini dile getirdiler. Konu ile ilgili bilgi veren Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, özellikle Nisan ve Mayıs ayında yağışların hububat için çok büyük önem taşıdığını ifade ederek, bu aylarda beklenen yağışların gelmesiyle beraber 2016 yılında verimli bir hasat olacağının müjdesini verdi.

 

ÜRETİCİDE TÜCCARDA UMUTLU

Bu yıl hububat ekimi yapılan arazilerin bu zamana kadar beklenen yağışları aldığını ve sürecin olumlu bir şekilde devam ettiğini belirten Sümer, üreticinin ve tüccarın 2016 hasat sezonundan umutlu olduğuna dikkat çekti. Zamanında düşen yağmurun tarım sektörü açısından önemine işaret eden Sümer, “Baharda yağış alırsak korktuğumuz bir durumla karşılaşmayacağımızı öngörüyoruz”  Başkan Sümer “Bilindiği üzere, Buğday bitkisi iyi bir çimlenme ve uygun bir çıkış sağladıktan sonra ekimden kaleme kalkma dönemine kadar olan dönemde su isteği fazla olmayıp, verim üzerine de çok etkili değildir. Buğday bitkisinde, hızlı bir kütlesel büyümenin olduğu ve başak taslağının oluştuğu sapa kalkma dönemiyle birlikte su ihtiyacı gittikçe artar, başaklanma döneminde maksimuma ulaşır ve yüksek su talebi tane doldurma döneminde de devam eder”

 

TARIMSAL EKONOMİDE ARTIŞ OLACAK

“Hububatın büyüme dönemine rastlayan bu aylarda yağışla birlikte yapılacak bilinçli gübrelemeyle birlikte verimi ve kaliteyi önemli ölçüde arttıracağı ve oldukça geniş bir alanda kuru hububat tarımı yapıldığı düşünülürse ilimizin tarımsal ekonomisinde de önemli bir artış olacaktır. Şimdiden 2016 sezonunun hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x