Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKarakeçiliKırıkkaleManşet

Zeynep Bodur Karakeçili Yörük Türkmenler Derneğinin Onursal Başkanı Oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

GELENEKSEL YÖRÜK KIYAFETİ GİYDİ
Karakeçili Yörük Türkmenler Derneği Başkanı Erol Elidemir ve Dernek yöneticileri Kale  Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın davetlisi olarak İstanbul’a gittiler. Davette Karakeçili’den, Çanakkale’ye göçen bir aile olduklarını belirten Zeynep Bodur Okyay dernek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını bildirdi.
Ziyaret sırasında Dernek tarafından Zeynep Bodur Okyay’a Kayı Bayrağı ve geleneksel Yörük kıyafeti hediye edildi. Geleneksel Yörük kıyafetini üzerine giyen Okyay hediyeler için teşekkür etti.
ÖNCE CENAZE ARACI ŞİMDİ MİNİBÜS
Ziyaret hakkında açıklama yapan Karakeçili Yörük Türkmenler Derneği Başkanı Erol Elidemir, “Akrabamız ve halamız olan Kale Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın davetlisi olarak kendilerini ziyaret ettik. Ziyaretimiz esnasında kendilerine dernek yönetimi tarafından Başkan Yardımcısı ve eşi Osman Okyay Beyi Karakeçili Yörük Türkmen Beyi seçildiklerini beyan ettik. Kayı Bayrağı ve Geleneksel Türkmen Kıyafeti hediye ettiğimiz Okyay ailesi memnuniyetlerini dile getirdiler. Daha önce derneğimize Cenaze Nakil Aracı hibe eden Zeynep hanım bu sefer de Minibüs hibe ederek Karakeçili’miz için hizmetlerine bir yenisini daha eklediler. Zeynep Hanımın ülkemiz ekonomisine büyük katkıları olan Hayırsever iş adamı Babası İbrahim Bodur’a Allah’tan rahmet diliyorum.” İfadelerini kullandı.
BEN KARAKEÇİLİ GÖÇMENİYİM
Dernek Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini davet ederek, sorunlarını dinleyen Kale  Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay Karakeçili’den göç ederek, Çanakkale’ye yerleşmiş bir aile olduklarını ve kökenlerinde Karakeçilili olduklarını ifade eden Okyay, Kayı Boyuna mensup bir ailenin çocuğu olmaktan durur duyduğunu belirterek, “Köklerimizden hiçbir zaman kopmadık. Karakeçili bizim kökenimizdir, ben bir Karakeçilili’yim. Karakeçili için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım”  ifadelerini kullandı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x